Seizoen 2 van de Spaanse Netflix-serie ‘La chica de nieve’ wordt nu opgenomen in Málaga

Seizoen 2 van de Spaanse Netflix-serie 'La chica de nieve' wordt nu opgenomen in Málaga
Beeld: Netflix / web

Seizoen 2 van de Spaanse Netflix-serie ‘La chica de nieve’ wordt nu opgenomen in Málaga

Als je een van deze dagen door de straten van Málaga loopt of in de nabijheid afgesloten straten ziet, dan is dat voor de opnames van het tweede seizoen van de zeer succesvolle Netflix-serie ‘La chica de nieve’ (The snow girl). Met meer dan 134,8 miljoen bekeken uren werd het eerste seizoen van ‘La chica de nieve’ een van de populairste Spaanse series op Netflix in 2023.

De adaptatie van de gelijknamige bestseller van de auteur Javier Castillo uit Málaga trok de aandacht van het publiek met de verdwijning van de kleine Amaya tijdens een driekoningenoptocht en het daaropvolgende onderzoek van journaliste Miren Rojo (Nederlands/Spaanse actrice Milena Smit).

De door Jesús Mesas Silva en Javier Andrés Roig gecreëerde serie, met ook Jose Coronado (Entrevías), Aixa Villagrán, Loreto Mauleón en Raúl Prieto, opende de deur voor een mogelijk vervolg in de voetsporen van Castillo’s boekenreeks. Enkele weken later kondigde Netflix de adaptatie aan van ‘El juego del alma’, het tweede deel van deze franchise die in 2023 het derde boek ‘El cuco de cristal’ uitbracht.

Nu gaan de opnames voor het tweede seizoen op 15 januari van start, met de terugkeer van de Nederlands/Spaanse actrice Milena Smit naar de set. De opnames vinden de komende weken plaats in Málaga en Madrid, en hebben de fans al wat hints gegeven over wat ze gaan zien in de zes nieuwe afleveringen.

Seizoen 2 verhaal

Nadat ze de zaak heeft opgelost die de samenleving in Málaga jarenlang in de ban hield met de verdwijning van de kleine Amaya, zet Miren Rojo haar werk als journalist bij Diario Sur voort. Maar wat ze ontdekte tijdens het onderzoek naar de zaak en haar eigen verleden zal de spoken die haar al jaren achtervolgen weer doen herleven.

Wil je spelen? Dit is de vraag die ze krijgt, samen met een polaroid van een jonge vrouw met een knevel, wat het begin markeert van een macaber tijdverdrijf in deze adaptatie van het boek ‘El juego del alma’.

Volgens de officiële samenvatting onderzoekt Miren dit keer een elitaire school die in het centrum lijkt te staan van de verdwijning en moord op twee jongeren. Ze doet dit samen met Jaime, een onderzoeksjournalist die naar de krant Diario Sur komt om aan zijn verleden te ontsnappen en zijn verloren reputatie te herwinnen.

Seizoen 1 van de Netflix-serie is gebaseerd op het eerste boek (La chica de nieve), seizoen 2 op het tweede boek (El juego del alma). Het is nog niet bekend of er een seizoen 3 komt gebaseerd op het derde boek (El cuco de cristal), maar gezien de kijkcijfers wereldwijd is de kans daarop wel groot.

Gezien de start van de opnames deze weken zou de serie in januari 2025 kunnen verschijnen, precies twee jaar na het uitkomen van het eerste seizoen. Dit is een geschatte releasedatum, die nog verder uitgesteld kan worden.

Ga naar de inhoud