Ondanks opening camperplaats is het hondenstrand van Alicante het meest geliefd om te staan

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – In november 2017 werd de camper parkeerplaats bij het Playa de San Juan in Alicante geopend voor de camper reizigers maar het blijkt dat het hondenstrand van Aguamarga populairder is dan de speciale camperparkeerplaats. De gemeente zegt dat het parkeren op het strand direct aan zee illegaal is en in principe bekeurd kan worden. Ondanks de klachten van buurtbewoners is niet zeker of er nu ook meer controle gaat komen.

In november van het afgelopen jaar werd na een maandenlange vertraging eindelijk de camper parkeerplaats bij het Playa de San Juan in de stad Alicante geopend. Van deze aparcamiento de caravanas” wordt dankbaar gebruik gemaakt en de aanwezigheid van campers aan het San Juan strand is aanzienlijk afgenomen. Aan het strand van Aguamarga is dat echter weer toegenomen en kiezen veel campereigenaren ervoor om op het hondenstrand te staan, direct aan zee.

De buurtbewoners hebben veel geklaagd over de aanwezigheid van illegaal geparkeerde campers op het “playa de perros” ofwel hondenstrand van Aguamarga. Diverse politieke partijen binnen de gemeenteraad willen dan ook dat de gemeente harder gaat optreden aangezien het geen zin heeft om een grote investering te doen in een camperparkeerplaats met alle voorzieningen en dan het wild camperen toch toe te staan.

UDATE: Nog geen dag na de publicatie in de lokale/regionale krant Diario Información en de klachten van de PP gemeenteraadsleden, blijkt dat er geen campers meer te vinden zijn op het Aguamarga strand. Toeval of niet.

Het “Dog-Friendly” strand van Aguamarga werd in 2016 als eerste hondenstrand van Alicante geopend en er wordt veel gebruik van gemaakt door de honden en hun baasjes. Dat wordt nu enigszins beperkt door de vele campers die op het strand staan, direct aan zee.

De camperparkeerplaats van Alicante ligt naast het stadspark Parque La Marjal en aan het strand Playa de San Juan ter hoogte van de Avinguda de Costa Blanca 168. Deze “Camper Área” is uniek in Alicante en omgeving en heeft een oppervlakte van 5.300 vierkante meter om plaats te bieden aan 40 campers waarvan de eigenaren gebruik kunnen maken van een scala aan voorzieningen en 24 uurs beveiliging.De camperparkeerplaats ligt vlakbij het stadspark en het strand en daarnaast op korte loopafstand van het Tram station waardoor de reiziger gemakkelijk met de tram de omgeving kan ontdekken of de stad in kan gaan en de camper kan laten staan.

Foto: Diario Información

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.