skip to Main Content
Ondanks opening camperplaats is het hondenstrand van Alicante het meest geliefd om te staan

Ondanks opening camperplaats is het hondenstrand van Alicante het meest geliefd om te staan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – In november 2017 werd de camper parkeerplaats bij het Playa de San Juan in Alicante geopend voor de camper reizigers maar het blijkt dat het hondenstrand van Aguamarga populairder is dan de speciale camperparkeerplaats. De gemeente zegt dat het parkeren op het strand direct aan zee illegaal is en in principe bekeurd kan worden. Ondanks de klachten van buurtbewoners is niet zeker of er nu ook meer controle gaat komen.

In november van het afgelopen jaar werd na een maandenlange vertraging eindelijk de camper parkeerplaats bij het Playa de San Juan in de stad Alicante geopend. Van deze aparcamiento de caravanas” wordt dankbaar gebruik gemaakt en de aanwezigheid van campers aan het San Juan strand is aanzienlijk afgenomen. Aan het strand van Aguamarga is dat echter weer toegenomen en kiezen veel campereigenaren ervoor om op het hondenstrand te staan, direct aan zee.

De buurtbewoners hebben veel geklaagd over de aanwezigheid van illegaal geparkeerde campers op het “playa de perros” ofwel hondenstrand van Aguamarga. Diverse politieke partijen binnen de gemeenteraad willen dan ook dat de gemeente harder gaat optreden aangezien het geen zin heeft om een grote investering te doen in een camperparkeerplaats met alle voorzieningen en dan het wild camperen toch toe te staan.

UDATE: Nog geen dag na de publicatie in de lokale/regionale krant Diario Información en de klachten van de PP gemeenteraadsleden, blijkt dat er geen campers meer te vinden zijn op het Aguamarga strand. Toeval of niet.

Het “Dog-Friendly” strand van Aguamarga werd in 2016 als eerste hondenstrand van Alicante geopend en er wordt veel gebruik van gemaakt door de honden en hun baasjes. Dat wordt nu enigszins beperkt door de vele campers die op het strand staan, direct aan zee.

De camperparkeerplaats van Alicante ligt naast het stadspark Parque La Marjal en aan het strand Playa de San Juan ter hoogte van de Avinguda de Costa Blanca 168. Deze “Camper Área” is uniek in Alicante en omgeving en heeft een oppervlakte van 5.300 vierkante meter om plaats te bieden aan 40 campers waarvan de eigenaren gebruik kunnen maken van een scala aan voorzieningen en 24 uurs beveiliging.De camperparkeerplaats ligt vlakbij het stadspark en het strand en daarnaast op korte loopafstand van het Tram station waardoor de reiziger gemakkelijk met de tram de omgeving kan ontdekken of de stad in kan gaan en de camper kan laten staan.

Foto: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Beste Vlamijng.

  Volgens mij verwar je de naam Hans met Harrie.
  Maar als je mij bedoeld ik geeg altijd mijn mening in deze kwestie.
  De aarde heb geleend en daar dien je zuinig mee om te gaan.
  Mocht dit een conflict geven jammer dan, en mijn vakantie valt er niet door te bederven.
  Helder en open een dialoog eraan gaan, is alleen maar opbouwend.
  Ieder zijn mening maar dit is de mijne.

 2. Ach ja, typisch camperbezitters. Hebben ze een voertuig van 50.000 tot 100.000
  Euries en waar staan ze………………ja hoor het liefst allemaal op gratis plaatsen. Bah.
  En maar pochen tegen iedereen dat je lekker zo goedkoop op vakantie kunt met je vierwielertje. Tja zo houd je het wel een paar maanden vol in de winter.

 3. Leo .. ¿heb je wel eens op de nummerplaten op het hondenstrand gelet?
  De meeste witte spaanse nummerplaten. Over het algemeen genomen respekteert de buitenlandse (niet spaans dus) caravangast de regels, en de natuur. De grootste viezerikken zijn de spanjaarden zelf. Die donderen alles achter hun kont neer.

  1. Ja daar let ik wel degelijk op, maar het gewoon alle nummer platen die de regels niet waaderen, dus inderdaad ook de Spanjaarden. Er zijn inderdaad goede camper bezitters maar die zien wij niet omdat deze keurig op de camping gaan staan waar het hoort. De rest parkeert de camper zomaar ergens tot grote ergernis van, en als er 1 ergens gaat staan heb je er binnen een week of 2 wel meer dan 10 op de zelfde lokatie. Wordt er niets aan gedaan is het het jaar erop nog veel erger. Ik weet dat ik nu op tenen trap maar dan moet je maar met de camper gaan staan op een plaats die er voor bedoeld is.

  2. Ik moet Leo in deze materie toch gelijk geven. Ik heb zelf ondervonden dat campers – meestal buitenlanders, maar ook wel in mindere mate Spanjaarden – bij ons het strand vervuilen, loslopende honden, enz… en inderdaad: de keurige ziet men niet, die staan op de daartoe bestemde plaatsen. Het zijn ook ieder jaar dezelfde die voor de overlast zorgen en Hans, met alle respect, maar ik hecht toch weinig geloof dat je deze mensen daarover aanspreekt want je bent dan bvb zelf in vakantiestemming en je hebt geen zin om ruzie te maken of zelfs te riskeren dat het uitmondt in een handgemeen. Trouwens zegt de wet in Spanje niet dat men niet vrij mag “parkeren” op een plaats binnen een zone/straal van 3km van een camping (die dan wél open moet zijn!)?

 4. Beste Leo

  Niet iedereen is zo slecht als jij het voor doet komen.
  Jou aversie naar camperaars is wel duidelijk, zelf ben ik ook in bezit van een camper, en ga graag op mooie plekken staan, mits toegestaan.
  Wij staan echter voor 90 procent op campings, ons afval laten wij niet achter, waar we ook staan, zien wij iemand die dat niet doet( wat zeldzaam is ) dan word die daar op aangesproken. Generaliseren is hier voor u niet op zijn plaats.
  Ook ik ben honden liefhebber maar het strand is niet de beste locatie, niet iedereen is daar van gediend, hou daar a.u.b. rekening mee.

  1. Nee een camper dumpen op een hondenstrand, daar is men wel gediend denk je? Waarom denk je dat het een hondenstrand heet? Zou dat niet zo zijn dat deze speciaal voor honden bedoeld is.

 5. De campers zijn hondbrutaal en ze laten bergen rotzooi achter en sommige leggen hun behoeften gewoon buiten bah 🙁 In El Campello is het ook bar en boos terwijl er gewoon een camping is voor de campers, gelukkig hebben ze de ingang naar de zee al jaren geleden afgesloten zodat ze daar al niet meer staan, dat was dan ook een geweldige puinhoop en aangezien het ook een hondenstrand is konden wij daar de honden niet eens normal laten ravotten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken