Vanaf nu kun je binnen 10 tot 20 seconden tot 15.000 euro per bank overmaken in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Laatste update: 11 maanden geleden.

MADRID – Sinds 14 februari is het nieuwe systeem van onmiddellijke of directe bankoverschrijvingen gelanceerd in Spanje. Het doel van deze in november vorig jaar aangekondigde maatregel is dat bedragen van maximaal 15.000 euro binnen een periode van 10 tot 20 seconden tussen twee verschillende bankrekeningen overschreven kan worden.

Op deze manier hoeft de klant zich geen zorgen meer te maken over de overschrijving en de tijd die daarmee gepaard gaat aangezien tot voor kort een directe en onmiddellijke overdracht praktisch onmogelijk was in Spanje. Het nieuwe systeem wordt echter vanaf 14 februari geleidelijk geïntroduceerd bij de banken waarbij banken als Bankia, Abanca, Kutxabank en Caixabank als met de onmiddellijke overschrijvingen starten. De Abanca bank uit Galicië is overigens in december al begonnen met de directe overschrijvingen, maar dan alleen bij de eigen entiteiten.

Het nieuwe systeem maakt gebruik van de zogenaamde TIPS-technologie (Target Instant Payment Settlement). De kosten voor het gebruik van deze services worden bepaald door de bank zelf omdat deze niet voor alle klanten gratis is. De nieuwe technologie moet ervoor zorgen dat alle collecties en betalingen tussen particulieren en bedrijven gestroomlijnd verlopen.

Met de nieuwe overschrijving methode kunnen operaties 24 uur per dag, 365 dagen per jaar worden uitgevoerd. De overdracht van geld kan alleen plaatsvinden tussen klanten van entiteiten die het systeem hebben. Dat wil zeggen, zowel de zender als de ontvanger moeten beide tot een van de banken behoren die werken met het systeem.

Op internationaal niveau zijn de belangrijkste Europese banken in november vorig jaar begonnen om dit systeem te gebruiken zodat traditionele banken dit kunnen gebruiken om te concurreren met de zogenaamde “fintech”, de financiële sector die “online” technologie gebruikt om zich te ontwikkelen.

Op dit moment worden overdrachten uitgevoerd in gemiddeld 24-48 uur, hoewel de klant soms tot drie of vier dagen moet wachten vanwege de sluitingsuren – het tijdschema waarin de bankopdracht wordt gegeven – en de niet-werkdagen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.