Uitslag Catalaanse onderzoeksbureau spreekt Torra tegen

Uitslag Catalaanse onderzoeksbureau spreekt Torra tegen
Beeld: 123rf

Uitslag Catalaanse onderzoeksbureau spreekt Torra tegen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het Catalaanse Centrum voor opiniestudies CEO van de Generalitat de Catalunya heeft een van de meningen die de Catalaanse regiopremier Quim Torra loopt te verkondigen dat de Catalanen zich niet Spaans voelen en geen Spaans willen praten met cijfers tegengesproken.

Het Centre d’Estudis d’Opinió laat zien dat 40% van de Catalanen zich zowel Catalaan alsook Spanjaard voelen. Slechts 20,5% van de Catalanen ziet zichzelf alleen als Catalaan terwijl 20% aangeeft zich meer Catalaans dan Spaans te voelen. Slechts 7,3% voelt zich alleen Spaans en 3,1% voelt zich meer Spaans dan Catalaans. 9,3% van de ondervraagden heeft geen antwoord willen of kunnen geven.

48,8% zegt dat het Spaans (castellano) zijn of haar taal is en 35,3% zegt dat het Catalaans (catalan) zijn of haar taal is. 8,5% zegt dat ze zowel het Spaans alsook het Catalaans als zijn of haar taal ziet.

48,3% zegt dat het Spaans de meest gebruikte taal is tijdens het dagelijkse leven in Catalonië terwijl 36,2% zegt dat dit het Catalaans is. 12,3% zegt dat ze beide talen als gelijk gebruiken.

55,8% zegt dat men thuis Spaans spreekt ten opzichte van 29,3% die aangeven Catalaans te spreken thuis. 3,4% zegt dat ze beide talen spreken thuis.

Bekijk via deze link de gegevens van het onderzoek (wat betreft talen zie pagina 42 en 43) PDF (uiteraard in het Catalaans)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.