Salarissen van het supermarktpersoneel in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Salarissen van het supermarktpersoneel in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vreemd genoeg worden de salarissen van de grote bazen en bedrijfsleiding bij bedrijven graag geheim gehouden maar wordt de informatie over het salaris dat het personeel verdient wel verspreid. Dat is ook het geval bij de bekendste supermarkten in Spanje waarbij met name Mercadona graag laat zien dat zij het personeel goed betalen.

Op deze pagina heeft men gekeken naar de salarissen van het winkelpersoneel in de Mercadona, Lidl, El Corte Inglés, Carrefour en Día supermarkten. Wij hebben op de website van Indeed gekeken en daar nog diverse andere supermarkten opgezocht zoals de Aldi, Spar, Eroski en Alcampo.

De salarissen die hieronder vermeld staan zijn bruto maandsalarissen waarbij veel werknemers vaak een contract hebben van 13 of 14 maanden (in plaats van 12). Het is moeilijk uit te rekenen wat iemand netto overhoudt in Spanje want dat is per persoon en autonome regio weer anders. Het minimumsalaris is in 2020 verhoogd naar 950 euro bruto en dus hebben sommige supermarkten ook hun salarissen moeten verhogen.

Mercadona

De Mercadona is trots op het salaris van het personeel en dat laat de Spaanse supermarktketen ook graag zien op internet. Bruto verdient iemand bij de Mercadona 1.328 euro per maand, dat is het basissalaris waarbij personen die langer in de keten werken meer betaald krijgen.

Ook ontvangt het personeel van Mercadona een bonus wat een deel is van de winst die het bedrijf heeft gemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat het personeel altijd een vast contract krijgt.

Carrefour

Het basissalaris bij de Carrefour supermarkten is 967 euro per maand maar dat kan oplopen tot 1.373 euro afhankelijk van de functie in de supermarktketen.

Volgens de gegevens heeft 85% van de 55.000 werknemers bij de Franse supermarktketen een vast contract en liggen de salarissen zo’n 15% tot 20% boven het afgesproken salaris in de CAO.

El Corte Inglés

We kijken hier alleen naar de salarissen in de Supercor winkels, de supermarktketen van het Spaanse warenhuis. Dat is blijkbaar geen vetpot want de bruto salarissen beginnen bij de 1.000 euro per maand maar lopen op tot 1.600 euro per maand, afhankelijk van de functie.

Lidl

Het personeel van de Duitse supermarktketen Lidl verdient in Spanje 1.090 euro bruto per maand in 14 betalingen of als men daar liever voor kiest, 1.271 euro per maand in 12 betalingen.

Aldi

Volgens de website Indeed verdient het winkelpersoneel in de Aldi supermarkten tussen de 970 en 1.012 euro per maand waarbij dat oploopt naar 1.200 euro voor de winkel managers.

Día

Ook voor de salarissen van de Día supermarkt hebben we gekeken naar Indeed. De basis salarissen bij deze voorheen Spaanse supermarktketen liggen tussen de 924 en 945 euro per maand.

Spar

Volgens Indeed verdient een medewerker van de oorspronkelijk Nederlandse Spar supermarkten 1.129 euro per maand.

Alcampo

Het winkelpersoneel van de Alcampo supermarkten verdient volgens Indeed tussen de 988 en 1.019 euro per maand.

Eroski

Bij de supermarktketen Eroski verdient men volgens Indeed gemiddeld tussen de 978 en 988 euro per maand. Dat kan oplopen tot 1.114 euro voor magazijnmedewerkers.

We hebben in sommige gevallen de website Indeed erbij gehaald en daar de lonen van bekende supermarkten in Spanje bekeken. Deze gegevens zijn door de werknemers zelf op de website Indeed geplaatst. Het gaat in alle gevallen om een volledige werkweek en bruto salarissen.

Ga naar de inhoud