Regio premier van Aragón maakt bekend dat hij darmkanker heeft

Regio premier van Aragón maakt bekend dat hij darmkanker heeft
Beeld: Gobierno de Aragón

Regio premier van Aragón maakt bekend dat hij darmkanker heeft

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – In oktober 2020 werd de regionale premier van de autonome regio Aragón kort opgenomen in het ziekenhuis maar na een tweede opname in het ziekenhuis op 10 februari is gebleken dat Javier Lambán darmkanker heeft. Dat kondigde Lambán zelf tijdens een speciaal ingelaste persconferentie aan na zijn ontslag uit het ziekenhuis.

De regiopremier van Aragón Javier Lambán heeft zelf op maandag aangekondigd dat hij darmkanker (cáncer de colon) heeft en volgende week zal beginnen met een behandeling. Maar hij blijft zich tegelijkertijd volledig inzetten om zijn functie als regionale premier uit te oefenen.

Op 10 februari werd Javier Lambán opgenomen in het ziekenhuis Hospital Miguel Servet in Zaragoza waar hij vanwege een hoge griep werd behandeld. In eerste instantie dacht men aan een opleving van een prostatitis waarvoor hij in oktober 2020 ook al werd opgenomen. Toen dacht men dat Lambán het coronavirus had maar dat bleek later een besmettelijke prostatitis te zijn, een ontsteking aan de prostaat.

Francisco Javier Lambán Montañés is sinds 2015 de regionale premier van Aragón en is een lid van de PSOE-partij. Sinds 2012 is Lambán ook de secretaris-generaal van de PSOE partij in Aragón. Daarvoor was Lambán tussen 2007 en 2014 burgemeester van zijn geboortedorp Ejea de los Caballeros waar hij nog steeds woont.

Het toeval wil dat de vicepremier van de regio Aragón, Arturo Aliaga, ook in het ziekenhuis ligt en recent een geopereerd werd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.