TUI gaat 180 van de 1.300 personeelsleden in Spanje ontslaan

TUI gaat 180 van de 1.300 personeelsleden in Spanje ontslaan
Beeld: Careers.tuigroup.com

TUI gaat 180 van de 1.300 personeelsleden in Spanje ontslaan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – TUI España heeft in Spanje een totaal van 1.300 werknemers maar 180 van hen zullen binnenkort zonder baan zitten nu de internationale touroperator ERE ontslagen heeft aangekondigd in Spanje. De ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel ERE volgt op een ERTE, het eerste is een ontslag terwijl het tweede een tijdelijk ontslag of onderbreking van een arbeidscontract is vanwege een situatie zoals de pandemie.

180 TUI werknemers worden in Spanje ontslagen, wat 13% is van het totaal van 1.300 werknemers op het Spaanse vasteland, de Balearen en Canarische Eilanden. Op dit moment is niet bekend wie en waar de ontslagen vallen maar wel dat dit gaat gebeuren.

Net zoals andere toeristische bedrijven heeft ook TUI in 2020 enorm verlies geleden met een nettoverlies van 802,9 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020 wat 524,3% meer is dan het verlies van 128,7 miljoen euro een jaar eerder.

De beslissing van de ERE zou worden gekoppeld aan een grotere inzet voor de digitalisering van de TUI Group als gevolg van de verandering die plaatsvindt in de branche en in de vraag van reizigers.

Verschil ERTE en ERE

ERTE staat voor ‘Expediente de Regulación Temporal de Empleo’ wat een tijdelijke schorsing is van de arbeidscontracten. De ERTE is niet hetzelfde als een ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel ERE wat een collectief ontslag is. 

Bij een ERTE kan het personeel dus terugkomen want deze is tijdelijk van aard terwijl dat bij een ERE niet het geval is want het ontslag is definitief.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.