Inwoners van Spanje hebben in 2021 meer wijn gedronken

Inwoners van Spanje hebben in 2021 meer wijn gedronken
Beeld: Canva

Inwoners van Spanje hebben in 2021 meer wijn gedronken

MADRID – Volgens de schattingen van de Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE) hebben de inwoners van Spanje het afgelopen jaar 14,2% meer wijn gedronken. Daarbij wordt gesproken over 10,4 miljoen hectoliter in totaal wat 1,3 miljoen hectoliter meer is dan in 2020. 

Dat er meer wijn is gedronken door de inwoners van Spanje is opvallend want de productie nam in 2021 met 7,5% af. De meeste wijn die in Spanje geproduceerd wordt is echter nog steeds voor de export wat met 15,5% steeg naar 23,9 miljoen hectoliter waarvan 17,8 miljoen hectoliter naar andere EU-landen ging, een stijging van 8,5%.

In Spanje hebben alle types wijn een groei gezien in 2021. Zo steeg de consumptie van witte wijn met 10.9% naar 4,4 miljoen hectoliter terwijl de consumptie van rode en rosé wijn steeg met 16,8% naar 6 miljoen hectoliter. 14,4% van de geconsumeerde wijn was afkomstig uit bulkopslag (en granel) terwijl 14,1% van de geconsumeerde wijn verpakt werd verkocht (envasado). 

De grotere stijging van de verkoop op de binnen- en buitenlandse markten, samen met de lagere productie, resulteert in een vermindering van de wijnvoorraden in de bodegas die op 31 december 2021 60,23 miljoen hectoliter wijn en most bedroegen, 7,5% minder dan een jaar eerder.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.