Opnieuw sneeuwval in de Aragonese Pyreneeën met 35 cm verse sneeuw op skipistes

Opnieuw sneeuwval in de Aragonese Pyreneeën met 35 cm verse sneeuw op skipistes
Beeld: @jacapirineos / twitter

Opnieuw sneeuwval in de Aragonese Pyreneeën met 35 cm verse sneeuw op skipistes

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – In de Spaanse Pyreneeën in de autonome regio Aragón is voorlopig een einde gekomen aan de periode van droogte. Het heeft op veel plaatsen geregend of het regent nog steeds en in de hoger gelegen gebieden heeft het opnieuw gesneeuwd of sneeuwt het nog steeds. Daardoor ligt op sommige skipistes tot 35 centimeter verse sneeuw. Diverse wegen in de bergen zijn vanwege de sneeuwval afgesloten.

Er wordt geschreven over 20 tot 35 centimeter verse sneeuw op de skipistes van Formigal, Panticosa, Candanchú, Astún en Cerler. Op nog hoger gelegen gebieden ligt tot een halve meter verse sneeuw terwijl de sneeuwgrens op dinsdag en woensdag tussen de 900 en 1.000 meter hoogte ligt.

Het is niet alleen een winters plaatje met de verse sneeuw maar het is ook weer erg koud geworden met temperaturen van -8,2 graden bij het meetstation van Cerler of -7,8 graden bij Astun. Het lijkt er ook op dat de kou nog even zal aanblijven in dit deel van Spanje terwijl er ook meer sneeuw verwacht wordt.

Diverse wegen zijn afgesloten of het is verlicht met winterbanden en/of sneeuwkettingen te rijden. Dat geldt onder andere voor de Bielsa-tunnel wat tevens de grensovergang met Frankrijk is. Ook bij de grensovergang Portalet bij Formigal moet men met sneeuwkettingen rijden zolang de Franse kant van deze bergpas open zal blijven. Vrachtwagens en bussen mogen op veel plaatsen niet rijden.

Ga naar de inhoud