Opnieuw sneeuwval in de Aragonese Pyreneeën met 35 cm verse sneeuw op skipistes

Opnieuw sneeuwval in de Aragonese Pyreneeën met 35 cm verse sneeuw op skipistes
Beeld: @jacapirineos / twitter

Opnieuw sneeuwval in de Aragonese Pyreneeën met 35 cm verse sneeuw op skipistes

HUESCA – In de Spaanse Pyreneeën in de autonome regio Aragón is voorlopig een einde gekomen aan de periode van droogte. Het heeft op veel plaatsen geregend of het regent nog steeds en in de hoger gelegen gebieden heeft het opnieuw gesneeuwd of sneeuwt het nog steeds. Daardoor ligt op sommige skipistes tot 35 centimeter verse sneeuw. Diverse wegen in de bergen zijn vanwege de sneeuwval afgesloten.

Er wordt geschreven over 20 tot 35 centimeter verse sneeuw op de skipistes van Formigal, Panticosa, Candanchú, Astún en Cerler. Op nog hoger gelegen gebieden ligt tot een halve meter verse sneeuw terwijl de sneeuwgrens op dinsdag en woensdag tussen de 900 en 1.000 meter hoogte ligt.

Het is niet alleen een winters plaatje met de verse sneeuw maar het is ook weer erg koud geworden met temperaturen van -8,2 graden bij het meetstation van Cerler of -7,8 graden bij Astun. Het lijkt er ook op dat de kou nog even zal aanblijven in dit deel van Spanje terwijl er ook meer sneeuw verwacht wordt.

Diverse wegen zijn afgesloten of het is verlicht met winterbanden en/of sneeuwkettingen te rijden. Dat geldt onder andere voor de Bielsa-tunnel wat tevens de grensovergang met Frankrijk is. Ook bij de grensovergang Portalet bij Formigal moet men met sneeuwkettingen rijden zolang de Franse kant van deze bergpas open zal blijven. Vrachtwagens en bussen mogen op veel plaatsen niet rijden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.