Spaanse vissersboot uit Galicië zinkt voor de kust van Canada

Spaanse vissersboot uit Galicië zinkt voor de kust van Canada
Beeld: Grupo Nores / website

Spaanse vissersboot uit Galicië zinkt voor de kust van Canada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO – De Spaanse vissersboot ‘Villa de Pitanxo’ van de rederij Grupo Nores is voor de Canadese kust bij Terranova gezonken. Het schip komt uit Galicië en had 24 bemanningsleden aan boord waarvan op dit moment zeker is dat er 4 zijn overleden in het ijskoude water, er 3 personen gered konden worden maar nog 17 andere bemanningsleden vermist zijn. Het schip is afkomstig uit de Galicische haven van Marín met aan boord 16 bemanningsleden met de Spaanse nationaliteit.

De Spaanse vissersboot zonk in de nacht van maandag op dinsdag op zo’n 450 kilometer voor de kust van Terranova wat bij Canada hoort. Rond 5.25 uur ‘s morgens werd een noodsignaal verzonden maar daarna reageerde niemand meer. Diverse andere vissersboten waaronder ook Spaanse en Portugese schepen, waren de eerste ter plaatse en konden drie personen levend en vier dood uit de ijskoude oceaan halen.

Aan boord waren 24 bemanningsleden waaronder 16 met de Spaanse nationaliteit terwijl de rest van de vissers uit Peru en Ghana kwamen. Het is nog niet bekend wat met de rest van de bemanningsleden is gebeurd. Mochten zij echter in de ijskoude oceaan terecht zijn gekomen dan is de kans op overleving klein. De drie mannen die gered konden worden hebben een hypothermische schok ondergaan.

Ga naar de inhoud