Spaanse vissersboot uit Galicië zinkt voor de kust van Canada

Spaanse vissersboot uit Galicië zinkt voor de kust van Canada
Beeld: Grupo Nores / website

Spaanse vissersboot uit Galicië zinkt voor de kust van Canada

SANTIAGO – De Spaanse vissersboot ‘Villa de Pitanxo’ van de rederij Grupo Nores is voor de Canadese kust bij Terranova gezonken. Het schip komt uit Galicië en had 24 bemanningsleden aan boord waarvan op dit moment zeker is dat er 4 zijn overleden in het ijskoude water, er 3 personen gered konden worden maar nog 17 andere bemanningsleden vermist zijn. Het schip is afkomstig uit de Galicische haven van Marín met aan boord 16 bemanningsleden met de Spaanse nationaliteit.

De Spaanse vissersboot zonk in de nacht van maandag op dinsdag op zo’n 450 kilometer voor de kust van Terranova wat bij Canada hoort. Rond 5.25 uur ‘s morgens werd een noodsignaal verzonden maar daarna reageerde niemand meer. Diverse andere vissersboten waaronder ook Spaanse en Portugese schepen, waren de eerste ter plaatse en konden drie personen levend en vier dood uit de ijskoude oceaan halen.

Aan boord waren 24 bemanningsleden waaronder 16 met de Spaanse nationaliteit terwijl de rest van de vissers uit Peru en Ghana kwamen. Het is nog niet bekend wat met de rest van de bemanningsleden is gebeurd. Mochten zij echter in de ijskoude oceaan terecht zijn gekomen dan is de kans op overleving klein. De drie mannen die gered konden worden hebben een hypothermische schok ondergaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.