Vanaf 1 maart vier nieuwe Spaanse thriller en misdaad series bij Netflix

Vanaf 1 maart vier nieuwe Spaanse thriller en misdaad series bij Netflix
Beeld: Nerflix & RTVE

Vanaf 1 maart vier nieuwe Spaanse thriller en misdaad series bij Netflix

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Goed nieuws voor alle Spaanse series fans op Netflix want op 1 maart komen er maar liefst vier nieuwe series bij. Het gaat om drie Spaanse series die al op de Spaanse nationale televisie zijn uitgezonden in Spanje, maar nu wereldwijd te zien zullen zijn bij Netflix. In een geval gaat het om het tweede seizoen van een populaire Spaanse Netflix-serie. Met deze vier series reizen we in Spanje naar Madrid, de Pyreneeën van Huesca (Aragón), het Baleareneiland Mallorca en Valencia.

Terwijl wereldwijd het Netflix-publiek geniet van de recent uitgebrachte Netflix-serie ‘La Chica de Nieve’ dat zich afspeelt in Málaga, zijn er alweer vier nieuwe series uit Spanje bekend gemaakt bij Netflix. In dit geval gaat het niet om originele Netflix-producties, maar om series die in Spanje door Telecinco en RTVE op de televisie te zien waren. 

Entrevías seizoen 2

Het eerste seizoen van de serie ‘Entrevías’ was in Spanje een succes met 1,6 miljoen kijkers per aflevering met een marketshare van 15% wat in Spaans medialand veel is. Sinds 20 mei 2022 was het eerste seizoen van deze Spannende serie ook op Netflix te zien. In Spanje werd door Telecinco de hele serie met 16 afleveringen uitgezonden, maar Netflix koos ervoor om dit op te splitsen in seizoen 1 en seizoen 2 met beide acht afleveringen.

‘Entrevías’ heeft als hoofdpersoon de acteur José Coronado, die Tirso Abantos in de serie speelt en als opa zijn kleindochter Irene moet beschermen tegen de criminele onderwereld in een wijk in de Spaanse hoofdstad Madrid. Irene wordt plotseling onderdeel van Tirso’s leven maar zij is slachtoffer van drugsdealers die zijn wijk overnemen. De boze oorlogsveteraan neemt daarna het heft in eigen handen en zorgt voor aardig wat Spannende en gewelddadige momenten.

La Caza: Monteperdido

La Caza: Monteperdido is een Spaanse misdaadserie die zich afspeelt in de Pyreneeën. Het verhaal volgt een politieonderzoek naar de verdwijning van een jong meisje in een afgelegen bergdorp. Terwijl de politie probeert de waarheid achter haar verdwijning te ontrafelen, komen ze allerlei geheimen en duistere achtergronden tegen in de dorpsgemeenschap.

De serie is opgenomen in de prachtige en rustieke omgeving van de Pyreneeën, wat bijdraagt aan de sfeer van spanning en mysterie. Bovendien biedt Monteperdido een aantal complexe en meeslepende personages, waaronder de vastberaden politieagent die het onderzoek leidt, en de dorpsbewoners met hun eigen geheimen en motieven.

Met een verhaal dat vol spanning, emotie en mysteries zit, is Monteperdido een uitstekende keuze voor liefhebbers van misdaad- en politiek dramas. De serie weet een evenwicht te vinden tussen actie en emotie, waardoor het verhaal zowel spannend als meeslepend is. Bovendien biedt de serie een aantal verrassende plotwendingen en een opwindend einde. Al met al is Monteperdido een prima serie die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Monteperdido werd in 2019 door RTVE in Spanje op de televisie uitgezonden.

La Caza: Tramuntana

La Caza Tramuntana is een Spaanse misdaadserie die zich afspeelt op het eiland Mallorca. Het verhaal volgt een politieonderzoek naar een serie moorden die plaatsvinden tijdens een reeks toeristische evenementen. Terwijl ze proberen de dader op te sporen, ontdekken ze een web van verdorvenheid en corruptie onder de rijke en invloedrijke bewoners van het eiland. La Caza Tramuntana is een intens en meeslepend verhaal vol spanning, mysteries en verrassende plotwendingen.

De serie speelt zich af in het prachtige landschap van Mallorca en maakt gebruik van de mooie en afwisselende omgeving om een sfeer van luxe en verdorvenheid te creëren. Bovendien biedt de serie een aantal interessante personages, waaronder een vastberaden politieagent die probeert de waarheid achter de moorden te achterhalen, en een aantal verdachten met duistere geheimen.

Al met al is La Caza Tramuntana een spannende en vermakelijke tv-serie voor liefhebbers van misdaad- en politiek dramas. Het biedt een unieke setting, een intrigerend verhaal en een reeks fascinerende personages die samen een onvergetelijke ervaring bieden.

La Caza: Tramuntana werd in 2020 door RTVE in Spanje op de televisie uitgezonden.

NOTA: Mocht je in Spanje wonen en fan zijn van La Caza, in 2023 zal RTVE het derde deel uitzenden. La Caza: Guadiana speelt zich dit keer af in Andalusië, in Sanlúcar de Guadiana, Ayamonte, Isla Cristina, Lepe en El Granado. Binnenkort dus op TVE1 (La1) te zien in Spanje.

La Sequía

La Sequía is een Spaanse dramaserie die zich afspeelt in een dorpsgemeenschap in Andalusië. De serie volgt de gevolgen van een verwoestende droogte die het leven van de bewoners grondig verandert. Terwijl ze worstelen om te overleven in deze uitdagende omgeving, ontdekken ze verrassende geheimen en allianties die het evenwicht in het dorp grondig verstoren.

La Sequía is een intense en meeslepende serie die zich richt op de menselijke emoties en relaties tijdens deze moeilijke tijden. De serie biedt een reeks geweldige personages, waaronder een reeks boeren die hun best doen om te overleven en hun families te beschermen, en andere bewoners met duistere geheimen en motieven.

De serie speelt zich af tegen de achtergrond van de uitdagende en verwoestende omgeving van de droogte, waardoor het verhaal een unieke en opwindende sfeer krijgt. Bovendien wordt het verhaal op een meeslepende en emotionele manier verteld, waardoor het publiek zich sterk verbonden voelt met de personages en hun uitdagingen.

La Sequía is een prachtige en emotionele dramaserie die de moeite waard is om te bekijken. Het biedt een uniek verhaal, een aantal geweldige personages en een verwoestende en uitdagende omgeving die samen een onvergetelijke ervaring bieden.

La Sequía werd in 2021 door RTVE in Spanje op de televisie uitgezonden.

Ga naar de inhoud