Nederlander in Benalmádena aangehouden vanwege afpersing

Nederlander in Benalmádena aangehouden vanwege afpersing
Beeld: Archieffoto

Nederlander in Benalmádena aangehouden vanwege afpersing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft deze week een in Pizarra wonende 50-jarige Nederlander gearresteerd. De man werd aangehouden in Benalmádena aan de Costa del Sol nadat er een Europees aanhoudingsbevel door de Nederlandse autoriteiten was uitgegeven.

De 50-jarige Nederlander wordt in eigen land gezocht voor afpersing en bedreiging. Zoals het verhaal gaat zou de verdachte een niet nader genoemde motorclub hebben ingehuurd om een voormalige zakenpartner een groot geldbedrag te laten betalen zo meldt de Catalaanse krant La Vanguardia.

Op 26 februari kwam de Spaanse politie erachter dat de Nederlander in Pizarra woonde waarna er naar hem gezocht werd. Uiteindelijk werd de man gevolgd en aangehouden in een straat in de kustplaats Benalmádena aan de Costa del Sol.

De verdachte huurde leden van een nog onbekende motorclub in om zijn voormalige zakenpartner en familie te bedreigen en af te persen. De oud-zakenpartner was zo bang dat hij zichzelf bijna van zijn leven wilde beroven. Uiteindelijk deed hij toch aangifte bij de Nederlandse politie waarna het onderzoek startte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.