Nederlander in Benalmádena aangehouden vanwege afpersing

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlander in Benalmádena aangehouden vanwege afpersing

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft deze week een in Pizarra wonende 50-jarige Nederlander gearresteerd. De man werd aangehouden in Benalmádena aan de Costa del Sol nadat er een Europees aanhoudingsbevel door de Nederlandse autoriteiten was uitgegeven.

De 50-jarige Nederlander wordt in eigen land gezocht voor afpersing en bedreiging. Zoals het verhaal gaat zou de verdachte een niet nader genoemde motorclub hebben ingehuurd om een voormalige zakenpartner een groot geldbedrag te laten betalen zo meldt de Catalaanse krant La Vanguardia.

Op 26 februari kwam de Spaanse politie erachter dat de Nederlander in Pizarra woonde waarna er naar hem gezocht werd. Uiteindelijk werd de man gevolgd en aangehouden in een straat in de kustplaats Benalmádena aan de Costa del Sol.

De verdachte huurde leden van een nog onbekende motorclub in om zijn voormalige zakenpartner en familie te bedreigen en af te persen. De oud-zakenpartner was zo bang dat hij zichzelf bijna van zijn leven wilde beroven. Uiteindelijk deed hij toch aangifte bij de Nederlandse politie waarna het onderzoek startte.

Ga naar de inhoud