Twee kinderen van Belgische man dood gevonden in Valencia

VALENCIA – De Guardia Civil politie was samen met diverse andere reddingsdiensten op donderdag begonnen met de zoektocht naar een baby en een jongen van drieënhalf jaar die waren vermist ergens tussen de gemeenten Godella, Moncada en Rocafort in de provincie Valencia. De ouders hadden ruzie gekregen waarna de vrouw wegging en de Belgische man alleen achter bleef met de kinderen. Sindsdien waren de kinderen zoek. Uiteindelijk heeft de vrouw de politie naar de vindplaatsen van de twee overleden kinderen gebracht en werd zij gearresteerd.

Volgens de krant Valencia Plaza gaat het om Gabriel, een Belgische man die als kok werkte maar ontslagen was en de Mexicaanse vrouw María. In het artikel is te lezen dat gezien werd dat de halfnaakte vrouw woensdagavond al rennend door het dorp Godella gezien werd terwijl de Belgische man haar met een of ander wapen achtervolgde. Blijkbaar waren beide ouders onder invloed van drugs.

Een inwoonster van het dorp waarschuwde de politie van dit voorval waarna de agenten de vrouw dankzij het speurwerk van een politiehond donderdagochtend konden vinden in een schuilplaats. Ook de Belgische man werd gevonden in de woning waar het stel samen met de kinderen als krakers woonden in erbarmelijke omstandigheden zonder water, stroom en gas. De kinderen, een vijf maanden oude baby en een jongen van drieënhalf jaar, werden echter niet gevonden.

In het zwembad troffen de agenten bloedresten aan maar het is niet bekend of dit van de man, vrouw of kinderen is. Terwijl de politie de man en vrouw mee hadden genomen naar het politiekantoor om hen te verhoren begon men met de zoektocht naar de kinderen.

In eerste instantie wilde geen van de beide ouders meewerken met het politieonderzoek maar uiteindelijk heeft de moeder de agenten naar de vindplaatsen van de kinderen gebracht. De vrouw werd daarop meteen gearresteerd terwijl men de eventuele betrokkenheid van de Belgische man Gabriel bij de dood van de kinderen nog onderzoekt. In deze krant staat echter dat ook de Belgische man gearresteerd is voor de dood van de kinderen.

Tijdens de verhoren van Gabriel kwamen de agenten niet veel te weten aangezien de Belg onder invloed van drugs was en in eerste instantie zei dat iedereen dood was. Later meldde hij dat zijn vrouw María hem gevraagd had om de kinderen in het zwembad te plaatsen zodat zij de liefde konden bedrijven. Het zwembad werd leeggepompt maar er werd niemand in gevonden.

Aan de zoektocht naar de kleine kinderen hebben zo’n 110 mensen van de politie, brandweer en vrijwilligers deelgenomen maar uiteindelijk werden de twee kinderen apart begraven gevonden op aanwijzing van de moeder.

Gezien de situatie van de familie, waarbij Gabriel omschreven werd als een gewelddadige man, en de leefomstandigheden van de kinderen waren sociale instellingen o.a. op aandringen van de oma van de kinderen reeds bezig met een onderzoek naar het mogelijk weghalen van de kinderen bij hun ouders.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

10
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ernest

Ook de donkere kant blijft een deel van het leven…….en zal het altijd blijven. Onmacht en onmachtig zijn risicofactoren toch hebben ook hier velen het gezien stonden erbij en bleven maar kijken!!
Onmacht blijft de macht van het onomkeerbare!!

Christine Simoens

wat erg voor die 2 kleine kindjes, ik heb er geen woorden voor.
In wat voor wereld leven wij

Lisa

Arme kindjes 5 maanden en 3 en half hoe kan je die kindjes zoiets aandoen ik heb er zelf ook 2

Harrie

Ik heb hier geen woorden voor.
Waar is dit mis gegaan, vroeger had je sociale controle, maar de wereld is veranderd.

anton74

Om misselijk van te worden. Als je de staat van het huis (zeg maar krot) ziet waar ze woonden snap je niet dat de politie langs is geweest en niet heeft ingegrepen. Wel grijpen ze in als een 60-jarige vrouw zich laat insemineren en worden haar kinderen afgepakt, ook zijn ze meedogenloos wanneer onvruchtbare ouders een draagmoeder gebruiken om een gezin te stichten, maar kinderen die tussen het vuil in een krot wonen… geen probleem. Ondertussen opperde gisteren de PP dat illegale vrouwen alsnog aan een tijdelijke verblijfsvergunning kunnen komen indien ze een kind afstaan ter adoptie. Dat vinden ze… Lees verder »

Lejm

Helaas is dit geen land gebonden(=spaans) probleem. Er zijn dramatische vergelijkbare voorvallen in andere landen. De gevaren van drugs gebruik worden onderschat en de kinderbescherming en politie werken met beperkte middelen(wetten, traagheid)

jenny

idd, en zeggen dat er zoveel kinderen zijn die onterecht geplaatst zijn, de kinderen die het echt nodig hebben die worden aan hun lot overgelaten, arme kindjes

Juan74

En helaas zijn er weer 2 onschuldige kinderen de dupe geworden van het falen van instanties en de enorme tijd dat het kost om kinderen in dat soort situaties uit huis te plaatsen.

sonia.declercq@gmail.com

Volledig akkoord.

Hettie

Wat triest toch weer.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.