Bakker uit Málaga maakt duurste brood ter wereld met een verkoopprijs van 1.480 euro

Bakker uit Málaga maakt duurste brood ter wereld
Beeld: Pan Piña / Facebook

Bakker uit Málaga maakt duurste brood ter wereld met een verkoopprijs van 1.480 euro

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Een bakker uit Algatocín (Ronda) in de provincie Málaga heeft voor het tweede jaar op rij het duurste brood van Spanje en zelfs ter wereld gemaakt. Juan Manuel Moreno van bakkerij Pan Piña is een van Spanje’s 80 beste bakkers en is een geliefde plaats waar de rijke Arabische sjeiks, Russisch magnaten en rijke Chinezen hun dagelijkse brood kopen. Een van zijn laatste creaties heeft een verkoopprijs van maar liefst 1.480 euro.

Enkele jaren geleden presenteerde dezelfde bakker bij Madrid Fusion en de stand Sabor a Málaga al het duurste brood ter waarde van 192 euro maar de creatie die de bakker nu gemaakt heeft is zelfs zeven keer duurder. Dat is ook niet verwonderlijk als je weet dat er in het brood zilver en goud zit verwerkt.

Bakker Juan Manuel Moreno wilde dit keer twee versies van het dure 400 gram wegende brood aanbieden. 

De eerste versie van het dure brood bestaat uit zilver en goud, steenzout dat handmatig is gewonnen zonder de natuur aan te tasten en 20 gram ‘gedachten’ om het bewustzijn over wat men eet te vergroten.

Het tweede brood is gemaakt van roggebrood met naast het goud en zilver ook quinoa en chia. Beide broden zijn handmatige gedecoreerd met bloemmotieven.

Ga naar de inhoud