Spaanse prijzenwinnende film ‘Akelarre’ groot internationaal succes op Netflix

Spaanse prijzenwinnende film ‘Akelarre’ groot internationaal succes op Netflix
Beeld: Netflix

Spaanse prijzenwinnende film ‘Akelarre’ groot internationaal succes op Netflix

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse film ‘Akellare’ wist bij de laatste Spaanse filmprijs Goya uitreiking vijf filmprijzen in ontvangst te nemen voor Best Original Music, Best Art Direction, Best Costume Design, Best Makeup en Best Special Effects. Dat het dus om een speciale film van regisseur Pablo Agüero gaat mag duidelijk zijn. En de film is onder de naam ‘Coven of Sisters’ ook bij Netflix te zien waar het meteen een succes werd.

Het afgelopen weekend was het openingsweekend voor de Spaanse film ‘Akellare’ of ‘Coven of Sisters’ bij de internationale online streamingdienst Netflix. De prijzenwinnende film wist de hoogste plaats te bereiken op de kijklijsten wat voor een Spaanstalige film een heel bijzonder is.

‘Akellare’ was op 2 oktober 2020 al in de Spaanse bioscopen te zien en is op de Spaanse kanalen Movistar+ en Filmin sinds 12 maart te zien. Maar ook Netflix heeft de film in het assortiment opgenomen en dat werd meteen wereldwijd een succes. 

‘Coven of Sisters’ staat daarmee op een lijstje van andere Spaanse Netflix successen zoals recent ‘El Hoyo’ en ‘Contratiempo’ als films en natuurlijk tientallen Spaanse series met als topper ‘La Casa de Papel’.

‘Akellare’ is een Spaans/Baskische film die gedeeltelijk in het Spaans en deels in het Baskisch werd opgenomen. De film speelt zich af in de XVII eeuw in het Spaanse Baskenland. 

In het jaar 1609 in het Baskenland trekt een jonge vrouw naar het bos waar ze met de andere dorpsmeisjes een feest houden. De groep wordt echter gearresteerd op bevel van rechter Rostegli die de regio wil ‘zuiveren’ van al het slechte. 

De vrouwen worden verhoord over de zogenaamde Akelarre, een magische ceremonie waarbij de duivel de vrouwen zou inwijden en met hen de liefde zou bedrijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.