Algo de España – deel 86: DOE WAT JE MOET DOEN! Misschien wel in Spanje wonen

Algo de España – deel 86: DOE WAT JE MOET DOEN! Misschien wel in Spanje wonen
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 86: DOE WAT JE MOET DOEN! Misschien wel in Spanje wonen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Als je iets wilt dan doe je het. Als je voelt dat moet ik doen, dan moet je dat doen. Als je iets wilt, maar het lukt niet op dat moment dan ga je er naar streven met een deadline en dan lukt het je wel. Waarom zou je in je leven langer wachten?

Ga er vol voor

Twijfelen, zoeken, zelf klooien. Waarom doe je dat jezelf aan? Dat is zonde van je tijd en ik zeg altijd: “tijd is kostbaarder dan geld”. Tijd komt niet meer terug, geld wordt weer aangevuld. En als je dan bijvoorbeeld graag Spaans wilt leren, doe maar gewoon? Pak de enige makkelijkste manier, die van mij uiteraard, en ga ervoor. Of als je voelt, ik moet nu gaan schilderen, doe dat. En dat is met alles in het leven ga ervoor. Ga niet zeggen, ik zou best wel willen… of je stelt je plannen uit. Of je zoekt al naar smoesjes waardoor je het niet doet. Wat heb je te verliezen? GAAN! in dit leven

Schakel je gedachten uit

Pak eens pen en papier en schrijf eens op voor jezelf, hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat zou je graag willen? Makkelijk om te bereiken, gelijk starten dan. Niet meer over nadenken. Vooral NIET denken, jouw gedachten en dat zijn er honderdduizenden die zeggen altijd “neeeee, niet doen.” “Of weet je dat wel zeker.” Die gedachten moet je uitschakelen, allemaal elimineren. Volg je gevoel en dan doen, dat is namelijk veel beter. Dat is absoluut de reden waarom ik mijn droom leef. Gewoon niks denken, laat het over aan je gevoel. Voelt het goed, GELIJK doen.

Geef je over aan je gevoel

Heb je een bepaalde beslissing te nemen, probeer te voelen wat goed is. Zo heb ik mensen in mijn groep die denken JAAAA of SIIII ik ga NU starten met Spaans leren, zo cool. Ik word daar blij van. Die denken, joehoe dit ga ik doen, want het voelt goed en je weet nooit wat er hierdoor weer allemaal op je pad komt. Als je jouw gedachten uit durft te zetten en je over durft te geven aan je gevoel dan leef je op een relaxte manier. Dan weet je dat het allemaal wel goed gaat komen. 

Ik denk nooit na

Echt letterlijk denk ik nooit ergens over na. Soms zeggen mensen waarom heb je dat niet gezegd dat je bijvoorbeeld LIVE lessen gaat geven voor Semi-Gevorderden. Ik zeg, joh ik heb echt geen idee. Het komt in mij op en ik denk jaaaa dat ga ik doen. Ik vraag wel eens aan mijn cursisten: waar hebben jullie behoefte aan? En dan kom ik ook weer tot mooie inzichten. Verder doe ik waar ik zin in heb, wat goed voelt, wat fijn is voor mijn cursisten, waar zij behoefte aan hebben en waar ik blij van word en goed in ben.

Je krijgt alles vanzelf

Iedereen volgt een bepaald pad en wat er op je pad komt daar moet je iets mee doen. Als je ineens bijvoorbeeld heel vaak Spaans leren tegenkomt dan moet je dat gewoon doen, want er gaat weer iets uitkomen. Of als je ineens steeds verf en kwasten tegenkomt, ga schilderen, het gaat je weer verder brengen op je pad. En daarom zeg ik, “denk niet zo lang of denk helemaal niet. Ga op je gevoel. Gewoon doen, zo moeilijk is het allemaal niet.”

Niet nadenken alsjeblieft

En zo gauw je gaat nadenken, en je gedachten zeggen, nee joh niet doen. Of nee joh dat kan jij niet. Luister dan gewoon eens niet. Je wilt niet weten hoeveel mails ik krijg van mensen die al bij voorbaat een excuus zoeken om geen Spaans te leren. Zij beginnen al met zichzelf saboteren door te zeggen. Ik wil graag Spaans spreken, maar….ik ben al 63 jaar… ik heb geen talenknobbel….ik ben ziek geweest en nu kan ik niet…. Vul maar in. ALLE smoesjes worden gelijk al aangedragen. 

ELKE droom laat JIJ uitkomen

Dan denk ik alleen maar, tja als je zo begint dan wordt het moeilijk. Waarom niet ALLE smoesjes wegvegen van tafel. En zeggen, zo ik ga Spaans spreken over 30 uur, kom maar op met je superlessen. En ik zet een deadline en voor die datum ben ik klaar en spreek ik Spaans. Kijk, zo laat je dromen uitkomen. En het hoeft helemaal niet te gaan over Spaans spreken. Het gaat over ELKE droom die jij hebt. Op deze manier laat jij ELKE droom in vervulling gaan, want het is alleen maar een kwestie van DOEN. En soms kan het niet van de ene op de andere dag. Maar binnen 1 jaar is ook goed of binnen 3 jaar. Langer zou ik niet vooruitplannen, want als er iets veranderlijk is dan is het leven. 

Doe jij dit ook? Durf jij je gevoel te volgen? Ik hoor het graag van je. Kom maar op met mooie verhalen als jouw gevoel je ergens gebracht heeft. info@supergoedspaansleren.nl mag ik jouw verhaal delen? Zou ik super vinden. 

Donderdag 23 maart 2023 om 19:00 uur gaan we het hebben over Wonen in Spanje. Alles wat leuk is en wat minder leuk is in Spanje en wat je nodig hebt. MAAR als het jouw droom is, kom dan zeker meedoen met deze GRATIS LIVE Masterclass. Schrijf je dan hier geheel vrijblijvend in. Je krijgt ook de opname toegestuurd https://app.enormail.eu/subscribe/863ff073ecd89dcb6a452ad85c1b48e7

Ga naar de inhoud