Doden en gewonden bij kettingbotsing met 40 voertuigen op de AP-7 snelweg in Castellón

Doden en gewonden bij kettingbotsing met 40 voertuigen op de AP-7 snelweg in Castellón
Beeld: @BombersDipcas / X

Doden en gewonden bij kettingbotsing met 40 voertuigen op de AP-7 snelweg in Castellón

Een ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden op de snelweg AP-7 in de buurt van Nules in de provincie Castellón (Valencia regio). Omdat er maar liefst 40 voertuigen bij betrokken waren kan gesproken worden van een kettingbotsing. Deze vreselijke gebeurtenis heeft geleid tot een dodelijk slachtoffer en verschillende gewonden, waarvan sommigen bekneld raakten in hun voertuigen.

Het tragische ongeval op de AP-7 in Castellón werd veroorzaakt door een kettingbotsing waarbij ongeveer 40 voertuigen betrokken waren. Dit soort ongevallen kan catastrofale gevolgen hebben en leidt vaak tot meerdere gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers.

Het ongeval vond vrijdagmorgen rond 8.40 uur plaats ter hoogte van kilometer 455 van de drukke AP7 snelweg. Het ongeluk werd vermoedelijk veroorzaakt door dichte mist. De snelweg was gedurende enkele uren in beide richtingen afgesloten, wat tot grote vertragingen leidde. 

Bij het ongeluk waren twee mensen vastgeklemd in hun voertuigen. Een van hen, een inzittende van een personenauto, werd snel bevrijd en gewond naar het ziekenhuis gebracht. De andere persoon zat lange tijd vast in een kleine vrachtwagen die op een andere vrachtwagen was gebotst. De chauffeur van de eerste vrachtwagen, een bestelwagen van 3500 kilo, is overleden.

Kettingbotsingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals dichte mist, gladde wegen, plotselinge remmanoeuvres of een combinatie van deze factoren. In dit geval wordt gesuggereerd dat een bank van dichte mist een belangrijke rol heeft gespeeld.

Ga naar de inhoud