Starlink lanceert een 29 euro internettarief voor snelle satellietverbinding in Spanje

Starlink lanceert een 29 euro internettarief voor snelle satellietverbinding in Spanje
Beeld: via Starlink / web

Starlink lanceert een 29 euro internettarief voor snelle satellietverbinding in Spanje

Starlink, het bedrijf dat internettoegang via satellieten aanbiedt, blijft zijn prijzen verlagen om de connectiviteit toegankelijker te maken. Onlangs heeft het een nieuw, goedkoper abonnement gelanceerd, genaamd “Basis”, voor slechts 29 euro per maand. Dit is een welkome aanvulling op het reeds bestaande “Standaard” abonnement van 40 euro. Met deze nieuwe, betaalbare optie maakt Starlink het mogelijk om overal ter wereld online te zijn, zelfs op de meest afgelegen locaties, dankzij hun revolutionaire satellietnetwerk.

De belangrijkste verschillen tussen de twee residentiële abonnementen van Starlink zijn de prijs en de snelheid. Het nieuwe Basis-abonnement kost 29 euro per maand, terwijl het Standaard-abonnement 40 euro per maand is. Qua snelheid biedt het Basis-abonnement downloadsnelheden van 50 tot 100 Mbps, terwijl het Standaard-abonnement snelheden van 190 tot 290 Mbps belooft. (LET OP: prijzen gelden voor Spanje want in andere landen of bestaat dit goedkope plan niet of zijn de tarieven hoger)

Een cruciaal aspect voor online gaming en andere real-time toepassingen is de latency, oftewel de vertraging. Hier scoort Starlink goed, want zowel het Basis- als het Standaard-abonnement hebben een lage latency van 26 tot 33 milliseconden. Het bedrijf streeft ernaar om deze latency in de toekomst nog verder te verbeteren.

Een ander voordeel van Starlink is dat er geen limiet is op hoeveel data je kunt verbruiken. Dit in tegenstelling tot veel traditionele internetaanbieders die vaak een maandelijkse databundel aanbieden en extra kosten in rekening brengen als je deze overschrijdt.

De kracht van Starlinks satellietnetwerk is dat het overal ter wereld internettoegang kan bieden, zelfs op de meest afgelegen locaties waar vaste of mobiele netwerken ontbreken. Dit maakt het een aantrekkelijke oplossing voor bewoners van plattelands- en buitengebieden, reizigers en bedrijven die actief zijn op afgelegen locaties.

Naast de maandelijkse abonnementskosten moeten klanten ook een antenne aanschaffen of huren om verbinding te kunnen maken met het Starlink-netwerk. De aanschafprijs voor een antenne is momenteel 225 euro, wat een aanzienlijke daling is vergeleken met een paar weken geleden. Huishoudens hebben ook de optie om de antenne te huren voor 10 euro per maand.

Ga naar de inhoud