skip to Main Content
Mercadona gestopt met verkoop normale plastic tasjes in Spanje
Mercadona.es

Mercadona gestopt met verkoop normale plastic tasjes in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In februari maakte de Spaanse supermarktketen Mercadona al bekend dat ze voor mei dit jaar zouden stoppen met de verkoop en afgifte van normale plastic wegwerptasjes. Sinds deze maandag 15 april is dit een feit en zijn er bij geen enkele Mercadona supermarkt in Spanje meer normale wegwerp plastic tasjes te vinden.

In feite doet Mercadona nu wat de Duitse supermarktketen Lidl (als eerste supermarkt in Spanje) al in januari heeft gedaan door alleen nog papieren en raffia-tassen aan te bieden. Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tasjes verkocht.

In het geval van Mercadona is het proces iets langzamer aangezien er niet alleen drie keer meer supermarkten te vinden zijn in Spanje, te weten 1.633 Mercadona winkels in plaats van meer dan 550 Lidl winkels, maar er worden ook vele malen meer tasjes verkocht in de Spaanse keten.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe herbruikbare milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Vanaf maandag 15 april zijn alle 1.633 supermarkten van Mercadona voorzien van de nieuwe tassen waardoor er nu in feite nog maar drie mogelijkheden zijn wat betreft de tasjes bij de kassa.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Eigenlijk is het toch allemaal wat dubbel hoor.
  Ikzelf smijt nooit zomaar plastic draagtasjes weg, ik herbruik ze soms 2 of 3 keer (ook op ander gebied zijn ze soms nuttig). Tenslotte gebruik ik ze een laatste maal om in mijn vuilbakje te doen en/of om afval in te zamelen voor de container.
  Moeten we nu dus plastic zakjes gaan kopen voor de vuilnisbak!? Win-win voor de verkoop zou ik zeggen, maar niet voor mijn geldbeugel en ook niet echt zoveel verschil voor het milieu.
  Toegegeven we moeten minderen maar afschaffen….?!? Gewoon gebruiken met gezond verstand.

 2. Waarom wordt in het artikel gesproken over ‘normale plastic tasjes’?
  Ik vind plastic helemaal niet normaal…..

 3. Daar schieten we niets mee op. Nu zien we overal de groenten in platic verschijnen, wat vroeger niet gebeurde. De tomaten bijvoorbeeld worden geleverd in dikke plastic dozen. Het is en blijft een waardeloze toestand.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by