Mercadona gestopt met verkoop normale plastic tasjes in Spanje

Mercadona.es
Beeld: Mercadona.es

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In februari maakte de Spaanse supermarktketen Mercadona al bekend dat ze voor mei dit jaar zouden stoppen met de verkoop en afgifte van normale plastic wegwerptasjes. Sinds deze maandag 15 april is dit een feit en zijn er bij geen enkele Mercadona supermarkt in Spanje meer normale wegwerp plastic tasjes te vinden.

In feite doet Mercadona nu wat de Duitse supermarktketen Lidl (als eerste supermarkt in Spanje) al in januari heeft gedaan door alleen nog papieren en raffia-tassen aan te bieden. Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tasjes verkocht.

In het geval van Mercadona is het proces iets langzamer aangezien er niet alleen drie keer meer supermarkten te vinden zijn in Spanje, te weten 1.633 Mercadona winkels in plaats van meer dan 550 Lidl winkels, maar er worden ook vele malen meer tasjes verkocht in de Spaanse keten.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe herbruikbare milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Vanaf maandag 15 april zijn alle 1.633 supermarkten van Mercadona voorzien van de nieuwe tassen waardoor er nu in feite nog maar drie mogelijkheden zijn wat betreft de tasjes bij de kassa.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hmm, hier nog gewoon beschikbaar hoor ? zal de voorraad wel zijn.

Eigenlijk is het toch allemaal wat dubbel hoor.
Ikzelf smijt nooit zomaar plastic draagtasjes weg, ik herbruik ze soms 2 of 3 keer (ook op ander gebied zijn ze soms nuttig). Tenslotte gebruik ik ze een laatste maal om in mijn vuilbakje te doen en/of om afval in te zamelen voor de container.
Moeten we nu dus plastic zakjes gaan kopen voor de vuilnisbak!? Win-win voor de verkoop zou ik zeggen, maar niet voor mijn geldbeugel en ook niet echt zoveel verschil voor het milieu.
Toegegeven we moeten minderen maar afschaffen….?!? Gewoon gebruiken met gezond verstand.

Waarom wordt in het artikel gesproken over ‘normale plastic tasjes’?
Ik vind plastic helemaal niet normaal…..

Daar schieten we niets mee op. Nu zien we overal de groenten in platic verschijnen, wat vroeger niet gebeurde. De tomaten bijvoorbeeld worden geleverd in dikke plastic dozen. Het is en blijft een waardeloze toestand.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.