Mercadona gestopt met verkoop normale plastic tasjes in Spanje

Mercadona.es
Beeld: Mercadona.es

Mercadona gestopt met verkoop normale plastic tasjes in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In februari maakte de Spaanse supermarktketen Mercadona al bekend dat ze voor mei dit jaar zouden stoppen met de verkoop en afgifte van normale plastic wegwerptasjes. Sinds deze maandag 15 april is dit een feit en zijn er bij geen enkele Mercadona supermarkt in Spanje meer normale wegwerp plastic tasjes te vinden.

In feite doet Mercadona nu wat de Duitse supermarktketen Lidl (als eerste supermarkt in Spanje) al in januari heeft gedaan door alleen nog papieren en raffia-tassen aan te bieden. Ook andere supermarktketens zoals de Carrefour, Eroski en Día bieden in Spanje papieren boodschappentassen aan. In de meeste supermarkten worden echter ook nog plastic tasjes verkocht.

In het geval van Mercadona is het proces iets langzamer aangezien er niet alleen drie keer meer supermarkten te vinden zijn in Spanje, te weten 1.633 Mercadona winkels in plaats van meer dan 550 Lidl winkels, maar er worden ook vele malen meer tasjes verkocht in de Spaanse keten.

In augustus 2018 begon Mercadona tijdens een tweede proefperiode met de papieren boodschappentassen waardoor 2019 begon met 66 winkels in Valencia, Barcelona, Cantabrië, Balearen en Vizcaya die deze nieuwe herbruikbare milieuvriendelijke tassen aanbieden.

Vanaf maandag 15 april zijn alle 1.633 supermarkten van Mercadona voorzien van de nieuwe tassen waardoor er nu in feite nog maar drie mogelijkheden zijn wat betreft de tasjes bij de kassa.

Keuzes

Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen (synthetische vezels) die voor 0,50 euro verkocht worden.

Mercadona.es

Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro.

Mercadona.es

Het plastic zal echter nog niet helemaal verdwijnen bij de Mercadona aangezien er nog wel plastic tassen worden aangeboden met 50%-70% gerecycled verpakkingsplastic van de Mercadona zelf met een verkoopprijs van 0,10 euro. Voor 2021 zullen deze plastic tassen echter ook verdwijnen.

Mercadona.es

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.