Stem mee voor de Turismo Rural hoofdstad 2021

Stem mee voor de Turismo Rural hoofdstad 2021
Beeld: Olvera, Cádiz / Freepik

Stem mee voor de Turismo Rural hoofdstad 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dit jaar zal naar alle waarschijnlijk opnieuw een jaar van het Turismo Rural ofwel plattelandstoerisme gaan worden in Spanje. Veel Spanjaarden zullen ook dit jaar in plaats van de drukke kustplaatsen met overvolle (als dat al mogelijk is dit jaar) stranden naar de kleinere dorpen in de plattelandsregio’s gaan voor de jaarlijkse zomervakantie. Net zoals alle andere jaren wordt dit jaar ook weer voor de vijfde keer gezocht naar de ‘Capital del Turismo Rural 2021’ en ook jij kunt meestemmen.

Sinds 2017 wordt door de website EscapadaRural de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer 10 eindkandidaten die meedingen naar de titel voor 2021 waarvan de winnaar op 18 mei bekend wordt gemaakt.

In de editie van 2020 was Potes in Cantabrië gekozen als Plattelandstoerisme hoofdstad. In 2019 was Santillana del Mar in Cantabrië de winnaar en in 2018 was dat Aínsa in de provincie Huesca in Aragón. In 2017 was de ‘Capital del Turismo Rural’ Sigüenza in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha.

In 2017 deden er in het eerste jaar 30.427 stemmers mee die met 18,8% kozen voor Sigüenza. In 2018 steeg het aantal stemmers naar 56.287 en werd met 28,4% Aínsa als winnaar gekozen. 

In de 2019 editie waren er iets minder stemmers met 48.877 en werd als winnaar Santillana del Mar gekozen met 19,88% van de stemmen. De editie 2020 heeft een record aan deelnemers gekregen met een totaal van 95.545 stemmers waarvan 25,9% koos voor het dorp Potes in Cantabrië.

Kandidaten 2021

Ook in 2021 wordt gezocht naar de ‘Capital del Tursimo Rural’ en men heeft tot 14 mei via deze website de kans om mee te doen door te stemmen voor jouw favoriete plattelandsgemeente uit de lijst van 10 bestaande uit:

Aia (Guipúzcoa)

AIA

Chelva (Valencia)

Chelva - Valencia

Cuacos de Yuste (Cáceres)

Cuacos de Yuste

Daroca (Zaragoza)

Daroca, Puerta Baja

La Baronia de Rialb (Lérida)

La Torre de Rialb, Lleida.

Olvera (Cádiz)

Spain - Cadiz - Olvera

Ortigueira (A Coruña)

Ortigueira (Coruña)

Sepúlveda (Segovia)

Sepúlveda, Segovia

Taramundi (Asturias)

Taramundi
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.