Een dorp in de provincie Sevilla heet voor een week Ucrania

Een dorp in de provincie Sevilla heet voor een week Ucrania
Beeld: @u24_news / twitter

Een dorp in de provincie Sevilla heet voor een week Ucrania

SEVILLA – Het dorpje Fuentes de Andalucía in de provincie Sevilla in Andalusië verandert voor een paar dagen haar naam in Ucrania (Spaans voor Oekraïne). Het doet dat niet alleen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog, maar ook om in het algemeen het idee van solidariteit in de verf te zetten.

Wie het dorp Fuentes de Andalucía binnen rijdt ziet vandaag de dag een groot bord staan met de letters Ucrania, naast de vlag en het wapenschild. Het gaat niet om een typefout, maar om een bewuste campagne van het gemeentebestuur. Niet alleen de naam van het dorp verandert voor een paar dagen, ook de straatnamen dragen nu de namen van een paar van de meest gebombardeerde steden uit de afgelopen oorlogsweken: Kiev, Mariupol of Charkov. 

Bij de straatnamen staat een kleine beschrijving over het lijden in desbetreffende steden. Het idee van burgemeester Francisco Martínez heeft de bewoners van Fuentes de Andalucía samengebracht in een idee dat veel verder gaat dan het louter inzamelen van geld en hulpmiddelen. Zijn voornaamste doel is het planten van een zaadje bij de jongeren. “Als de kinderen in ons dorp zien hoe we ons inzetten voor Oekraïne, zullen ze solidair opgroeien. Wat we doen is de kleinsten van het dorp een bericht sturen, dat ze zien wat georganiseerd wordt, en dat we allemaal samen helpen.”

De actie gaat bovendien verder dan alleen Oekraïne. De andere straten in het dorp dragen de namen van andere landen waar op dit moment een oorlog woedt: Ethiopië, Jemen, Syrië, Palestina of Afghanistan. En het effect laat zich merken. Niet alleen is het kersverse Spaans ‘Ucrania’ de afgelopen dagen overal in de Spaanse kranten opgedoken, ook zijn de donaties van steun en hulpmiddelen van de inwoners van Fuentes de Andalucía fel gestegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.