Politie verijdelt ontvoering van achtjarig jongetje op Mallorca

Politie verijdelt ontvoering van achtjarig jongetje op Mallorca
Beeld: Canva

Politie verijdelt ontvoering van achtjarig jongetje op Mallorca

PALMA – Op het eiland Mallorca verijdelde de politie de ontvoering van een 8 jarige jongen. Een Colombiaan van 27 jaar probeerde het kind met geweld mee te nemen. Gelukkig kon de ramp net op tijd worden afgewend. De feiten vonden afgelopen dinsdagavond plaats op het plaza Miquel Dolç in de hoofdstad Palma de Mallorca. De verdachte, een Colombiaanse man van 27 jaar, wordt beschuldigd van een poging tot ontvoering.

Op de plaza Miquel Dolç bevindt zich naast een speeltuin ook een aantal cafetaria’s. Het was ongeveer 21 uur toen een paar kinderen in het bijzijn van hun ouders nietsvermoedend op het plein speelden. De Colombiaanse man kwam op het plein aan, verstoorde de spelende kinderen, nam het 8-jarig jongetje beet en probeerde hem met zich mee te sleuren. Meteen snelde een groep ouders en omstanders toe. Terwijl sommigen de politie er bij riepen, zetten de anderen de achtervolging in. Op het eerste zicht leek de ontvoerder echter niet van plannen te veranderen.

Het duurde echter niet lang voor de politie bij het gebeuren aankwam en een grote klopjacht inzette in de desbetreffende buurt. Vlak voor de brug die de Son Gotleu buurt met die van Es Rafal verbindt, werd de misdadiger ingehaald en aangehouden. Een aantal van zijn burgerlijke achtervolgers hadden de man al hevige klappen toegediend. Hij vertoonde blauwe plekken over zijn hele lichaam en bloedde hevig.

Dankzij de grote politieaanwezigheid werd vermeden dat de man door de woedende massa werd gelyncht. Desondanks verzette de man zich ook tegen zijn arrestatie met de nodige weerspannigheid. Over zijn motieven is voorlopig nog niets bekend. Wel is er geen enkele aanwijzing dat er een verband zou zijn tussen de Colombiaanse dader en het ontvoerde kind in kwestie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.