Het Spaanse eiland dat een Britse krant aanraadt om de stranden en piratenverhalen

Het Spaanse eiland dat een Britse krant aanraadt om de stranden en piratenverhalen
Beeld: Miteco / web

Het Spaanse eiland dat een Britse krant aanraadt om de stranden en piratenverhalen

De zomer nadert. En daarmee gaan ook de vele tips gepaard over waar jij de vakantie van je leven kan hebben. De Britse krant The Sun heeft het vaak over Spanje. Maar deze week zetten ze een erg onbekende plek in de kijker. Het eiland Sálvora dat voor de kust van Galicië ligt.

De Britten winden er geen doekjes om. Spanje is één van de favoriete vakantiebestemmingen, maar sommige delen zijn zo populair onder Engelsen dat je je er in Bristol of London waant. En dus geeft The Sun advies over een paar godvergeten maar heel erg mooie plekjes. Al is dat een beetje ironisch natuurlijk. Want door dergelijke artikelen zit het er volgende zomer misschien net zo goed vol met Engelse toeristen.

The Sun heeft het deze keer over het Isla de Sálvora, een eilandje op slechts 10 minuten van het vasteland met prachtige stranden en verhalen over piraterij. Het eiland Sálvora maakt deel uit van het Nationaal Park van de Atlantische eilanden van Galicië. 

Het bevindt zich net tegenover de riviermonding van de Arousa in de provincie Pontevedra. Sálvora werd in de 16e en 17e eeuw gebruikt als veilige plaats door piraten. Tijdens die periode was het nog eigendom van de familie Mariño. De eerste telg van die familie zou volgens de legende een kind zijn geweest van een Romeinse ridder en een sirene die elkaar ontmoetten op het eiland.

Tot 2008 bleef Sálvora privébezit. Het kon dan ook niet worden bezocht. Vandaag is het eiland gelukkig weer publiek. Bezoek kan mits een begeleide rondvaart. Een tocht naar Sálvora duurt gewoonlijk 40 minuten, 10 minuten voor wie voor de speedboot kiest. 

Er woont niemand meer op het eiland. De belangrijkste attractie is de mooie vuurtoren, die werd gebouwd na een schipbreuk in 1921. Ook het beeldhouwwerk van de Sirene van Sálvora spreekt tot de verbeelding, net zoals de resten van een verlaten vissersdorpje met huizen van steen.

Ga naar de inhoud