Spanjaard door Franse man doorgeschoten na burenruzie over een muur in Calpe

Spanjaard door Franse man doorgeschoten na burenruzie over een muur in Calpe
Beeld: @guardiacivil / X

Spanjaard door Franse man doorgeschoten na burenruzie over een muur in Calpe

Op maandag 15 april werd de gemeente Calpe aan de Costa Blanca opgeschrikt door een dubbel moord-zelfmoord incident in een woonwijk. Een 33-jarige Spaanse man, een bekende architect uit de regio, werd doodgeschoten door zijn 45-jarige Franse buurman. Na deze gruweldaad pleegde de dader zelfmoord.

De Guardia Civil werd gewaarschuwd door buurtbewoners vanwege geweerschoten. Bij aankomst troffen de agenten in een eerste woning het lichaam van de 33-jarige Spanjaard aan, terwijl in het aangrenzende huis het lichaam van de 45-jarige Fransman werd gevonden. Beide mannen hadden schotwonden en in de laatste woning werd een vuurwapen aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat geen van beiden over een legale wapenvergunning beschikte in Spanje.

Volgens informatie verzameld door TodoAlicante was het slachtoffer een architect die deel uitmaakte van een erg bekende familie in de gemeente van de Peñón de Ifach. Hij had gewerkt voor de gemeenteraad en was betrokken bij de gemeentelijke afdelingen voor subsidies en openbare veiligheid.

Naast deze moord-zelfmoord vonden er kort daarvoor ook andere, mogelijk gerelateerde, incidenten plaats in Calpe. Twee personen werden gearresteerd op verdenking van drugshandel en het bedreigen van een man met een mes nadat deze weigerde hun drugs te verbergen.

Deze opeenvolgende gebeurtenissen in de toeristische gemeente roepen onterecht het beeld op van een onrustige en mogelijk gespannen sfeer in bepaalde wijken. De precieze relatie tussen deze incidenten en de dubbele moord-zelfmoord is echter nog onduidelijk en vereist verder onderzoek.

Ga naar de inhoud