Werkzaamheden nieuw fietspad Benidorm begonnen

Oeps ... foto ontbreekt!

Werkzaamheden nieuw fietspad Benidorm begonnen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De werkzaamheden aan het fietspad en vernieuwing van het wegdek op de Avenida Europa in Benidorm zijn begonnen. Wat betreft het fietspad vormt dit onderdeel van het project ‘Anillo Ciclista de Levante’ wat een netwerk moet worden van fietspaden in de populaire toeristenstad aan de Costa Blanca.

De werkzaamheden aan het wegdek van de Avenida Europa tussen de Avenida Comunidad Valenciana en Avenida Mediterráneo zijn deze week begonnen waarbij er ‘s nachts wordt gewerkt om zo min mogelijk overlast te hebben overdag.

In het midden van de lange weg moet een fietspad komen dat onderdeel is van het zogenaamde ‘Anillo Ciclista de Levante’. Het fietspad op de Avenida Europa wordt verbonden met de ‘carril-bici’ van de Avenida Comunidad Valenciana en Alfonso Puchades.

De ‘Anillo Ciclista de Levante’ omvat 11 kilometer aan fietspaden op de Avenidas Europa, Ametlla del Mar, Severo Ochoa, Estocolmo, Montecarlo, Almirall Bernat de Sarriá en Comunidad Valenciana, terwijl er ook verbindingen zijn met de straten (calles) Ibiza, Rumanía, Marsella en Nápoles. De nieuwe fietspaden worden met geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Fondo Europeo de Desarrollo Regional) aangelegd.

Als dit project klaar is zal Benidorm 80 kilometer aan fietspaden hebben maar het doel is 100 kilometer wat bijna het dubbele is van de huidige 53 kilometer aan fietspaden. Er moet wel goed gekeken worden naar hoe men deze omschrijft.

53 kilometer is namelijk exclusief alleen voor fietsers, dus een fietsbaan (carril bici) die alleen door de tweewielers gebruikt mag worden en paden (ciclovías) die door zowel fietsers alsook andere voertuigen gebruikt kunnen worden.

Buiten de fietspaden binnen de stad heeft Benidorm ook nog 16 kilometer aan fietsroutes (ciclosenderos) in het natuurpark Serra Gelada. In Benidorm spreekt men daarom altijd over 69 kilometer aan fietspaden.

Ga naar de inhoud