Werkzaamheden nieuw fietspad Benidorm begonnen

Werkzaamheden nieuw fietspad Benidorm begonnen
Beeld: Benidorm.org

Werkzaamheden nieuw fietspad Benidorm begonnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De werkzaamheden aan het fietspad en vernieuwing van het wegdek op de Avenida Europa in Benidorm zijn begonnen. Wat betreft het fietspad vormt dit onderdeel van het project ‘Anillo Ciclista de Levante’ wat een netwerk moet worden van fietspaden in de populaire toeristenstad aan de Costa Blanca.

De werkzaamheden aan het wegdek van de Avenida Europa tussen de Avenida Comunidad Valenciana en Avenida Mediterráneo zijn deze week begonnen waarbij er ‘s nachts wordt gewerkt om zo min mogelijk overlast te hebben overdag.

In het midden van de lange weg moet een fietspad komen dat onderdeel is van het zogenaamde ‘Anillo Ciclista de Levante’. Het fietspad op de Avenida Europa wordt verbonden met de ‘carril-bici’ van de Avenida Comunidad Valenciana en Alfonso Puchades.

De ‘Anillo Ciclista de Levante ’ omvat 11 kilometer aan fietspaden op de Avenidas Europa, Ametlla del Mar, Severo Ochoa, Estocolmo, Montecarlo, Almirall Bernat de Sarriá en Comunidad Valenciana, terwijl er ook verbindingen zijn met de straten (calles) Ibiza, Rumanía, Marsella en Nápoles. De nieuwe fietspaden worden met geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Fondo Europeo de Desarrollo Regional) aangelegd.

Als dit project klaar is zal Benidorm 80 kilometer aan fietspaden hebben maar het doel is 100 kilometer wat bijna het dubbele is van de huidige 53 kilometer aan fietspaden. Er moet wel goed gekeken worden naar hoe men deze omschrijft.

53 kilometer is namelijk exclusief alleen voor fietsers, dus een fietsbaan (carril bici) die alleen door de tweewielers gebruikt mag worden en paden (ciclovías) die door zowel fietsers alsook andere voertuigen gebruikt kunnen worden.

Buiten de fietspaden binnen de stad heeft Benidorm ook nog 16 kilometer aan fietsroutes (ciclosenderos) in het natuurpark Serra Gelada. In Benidorm spreekt men daarom altijd over 69 kilometer aan fietspaden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.