15.000 euro per woning of 200 euro huur per maand in Spaanse dorpen via Holapueblo

15.000 euro per woning of 200 euro huur per maand in Spaanse dorpen via Holapueblo
Beeld: Holapueblo.es

15.000 euro per woning of 200 euro huur per maand in Spaanse dorpen via Holapueblo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de kleine dorpen met tussen de 200 en 1.000 inwoners nog verder werden geïsoleerd. Maar tegelijkertijd is er ook een interesse ontstaan voor deze dorpen omdat er steeds meer mensen zijn die het leven wel zien zitten in een gehucht in het vergeten Spanje. Het project Holapueblo helpt met de zoektocht met woningen vanaf 15.000 euro of 200 euro huur per maand in 70 dorpen.

De eerste editie van Holapueblo, een initiatief van Grupo Red Eléctrica, Correos en AlmaNatura om nieuwe bewoners van dorpen te zoeken, eindigde in een tiental nieuwe bewoners die zich gevestigd hebben in de 10 deelnemende dorpen. Nu is de tweede editie van Holapueblo begonnen met circa 70 dorpen die meedoen aan het project.

Volgens deze krant worden er al woningen aangeboden vanaf 15.000 euro of 200 euro huur per maand in verschillende dorpen die meedoen met Holapeblo II. Zo heeft het dorp Bóveda (1.400 inwoners) in de provincie Lugo (Galicië) 11 woningen in de aanbieding met prijzen tussen 15.000 en 129.000 euro of een huurprijs van 400 euro per maand.

In het dorp Lalueza in de provincie Huesca (Aragón) zijn 12 woningen te koop met prijzen vanaf 77.000 euro. Het dorp Almedijar in de provincie Castellón (Valencia regio) heeft 244 inwoners maar is op zoek naar nieuwe buren en heeft huurwoningen vanaf 215 euro per maand. In 2020 zijn er in dit dorp o.a. dankzij Holapueblo 10 nieuwe families bijgekomen.

Het dorp Genalguacil in de provincie Málaga (Andalusië) heeft 393 inwoners maar wil ook graag nieuwe ondernemende buren en biedt een woning aan voor 90.000 euro en een andere goedkope huurwoning. Ook het voormalige blauwe geverfde smurfendorp Júzcar in de provincie Málaga (Andalusië) zoekt nieuwe bewoners en heeft 10 woningen in de aanbieding (zonder prijsindicatie). Drie huurwoningen en vier koopwoningen met een terrein en twee bouwterreinen om iets te bouwen.

Andere dorpen in de provincie Málaga die nieuwe bewoners zoeken zijn Jubrique met o.a. een koopappartement vanaf 50.000 euro en twee huurappartementen vanaf 180 euro per maand. Hier is ook een koopwoning te vinden voor 28.000 euro. Het dorp Benarrabá in de provincie Málaga heeft drie huurwoningen vanaf 250 euro per maand. Het dorp La Pesga in de provincie Cáceres (Extremadura) heeft 1.018 inwoners maar biedt een huurwoning vanaf 200 euro per maand en diverse koopwoningen vanaf 41.000 euro.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de 70 dorpen die op zoek zijn naar nieuwe bewoners, het liefst ondernemende jonge families die nieuw leven in een dorp blazen. In alle gevallen denkt de gemeente mee met de nieuwe bewoners en doen ze alles om een succesvolle integratie te bewerkstelligen.

Bekijk HIER alle dorpen die meedoen aan het project Holapueblo II.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.