Pretparken PortAventura en Ferrari Land aan de Costa Dorada op 15 mei geopend

Pretparken PortAventura en FerrariLand aan de Costa Dorada op 15 mei geopend
Beeld: PortAventura / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Oorspronkelijk had het pretpark PortAventura gelegen in Salou/Vila-seca aan de Costa dorada gepland om op 27 maart open te gaan. Maar vanwege de corona-maatregelen in Catalonië en de regionale en district lockdowns in de regio werd die opening uitgesteld. Maar nu is het grootste en bekendste pretpark van Spanje dan toch eindelijk open gegaan op 15 mei.

De fans van pretparken kunnen weer naar de Costa Dorada gaan, iets wat op dit moment hoofdzakelijk de in Spanje wonende PortAventura-fans zullen zijn vanwege de reisrestricties voor internationale reizigers. Toch heeft men besloten op zaterdag 15 mei de pretpark-deuren open te zetten en hoopt men in het eerste weekend tussen de 3.000 en 8.000 bezoekers te ontvangen.

De parkleiding heeft aangegeven dat er ruim vijf miljoen euro is geïnvesteerd om het park corona-vrij of in ieder geval corona-veilig te houden voor de bezoekers en het personeel. 90% van de werknemers zullen meteen beginnen met werken wat er circa 1.500 zijn terwijl de bezoekerscapaciteit 30% is en men hoopt dat dit deze zomer nog uitgebreid wordt naar 100%.

Dankzij de investering en inzet van werknemers is PortAventura World op 15 mei met zowel PortAventura als Ferrari Land heropend voor het publiek. Het waterpark Caribe Aquatic Park zal op 23 juni openen. Alle prepraken waren sinds 20 oktober 2020 gesloten.

Er is dit moeilijke corona-jaar niet geïnvesteerd in nieuwe attracties maar er komen wel veel nieuwe shows en karakters bij. Zo zal Sesame Street de figuur van Big Bird verwelkomen en komt er een meet and greet met Shrek vanaf 23 juni.

Verder zullen de gebruikelijke shows zoals Bang Bang West en Aves del Paraiso weer te bezoeken zijn. Er komt een nieuwe show bij genaamd Around the World die te zien zal zijn in het Gran teatro Imperial in China.

In 2020 was PortAventura World geopend van 8 juli tot 16 oktober wat meteen het kortste seizoen ooit was voor het pretpark. In feite wilde men in de winter ook open voor de gebruikelijke kerstperiode maar dat ging niet door. De heropening in 2021 stond gepland voor 27 maart maar ook dat kon niet doorgaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.