Search
menu
Search

Benidorm heeft een nieuw icoon: een 22 meter hoge informatiezuil

Benidorm heeft een nieuw icoon: een 22 meter hoge informatiezuil
Beeld: @exteriorplusES / twitter

Benidorm heeft een nieuw icoon: een 22 meter hoge informatiezuil

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als je in Benidorm bent of daar nog naartoe gaat moet je zeker naar de recent vernieuwde Avenida del Mediterráneo gaan. Het einde van de werkzaamheden aan deze emblematische boulevard werd gevierd met de opening van een nieuw icoon, een 22 meter hoge informatiezuil die geheel verlicht en van informatie voorzien kan worden door middel van 264 vierkante meter LED-verlichting.

De 22 meter hoge informatiezuil heeft de naam ‘Tecnohito’ gekregen. Deze toren is te zien op de kruising tussen de Avenida del Mediterráneo, de Plaza Triangular en de Calle Esperanto. Het gaat om een informatiezuil die interactief is en van alles en nog wat kan laten zien zoals reclame, videobeelden, foto’s, teksten of helemaal in verschillende kleuren versierd zijn.

Op zaterdag 14 mei was de ‘Tecnohito’ het verzamelpunt voor de Eurovisiesongfestival-fans die daar het historische optreden van de Spaanse inzending Chanel en ‘SloMO’ konden zien. Het feit dat het Spanje voor het eerst in 27 jaar gelukt is in een top drie te komen werd dan ook volop gevierd.

Ga naar de inhoud