De hoogst gelegen camping van Spanje is op 1.700 meter hoogte te vinden in Aragón

De hoogst gelegen camping van Spanje is op 1.700 meter hoogte te vinden in Aragón
Beeld: Camping Las Corralizas / website

De hoogst gelegen camping van Spanje is op 1.700 meter hoogte te vinden in Aragón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De provincie Teruel in de autonome regio Aragón heeft de hoogst gelegen camping van Spanje. De camping is op slechts 25 minuten rijden gelegen van het prachtige dorp Albarracín en ligt op 1.727 meter hoogte middenin de bossen van het natuurgebied en gebergte Sierra de Albarracín nabij de gemeente Bronchales, bekend van onder andere het bronwater. Een ideale plaats om te relaxen en mee te doen met het ‘slow life’.

Camping Las Corralizas is wellicht niet de mooiste camping met de allerbeste voorzieningen maar de ligging is spectaculair, uitermate geschikt voor natuur- en rust-liefhebbers. De camping, bestaande uit percelen voor tenten, caravans en campers maar ook luxe houten bungalows, ligt op maar liefst 1.727 meter hoogte middenin het natuurgebied en gebergte Sierra de Albarracín.

De gemeente Bronchales staat in de top vier van hoogst gelegen dorpen van Spanje en niet ver daarvan ligt de camping. Binnen 25 minuten rijden sta je in een van Spanje’s mooiste dorpen, Albarracin, en iets verder rijden kun je de provinciale hoofdstad Teruel bezoeken. Maar wie wil nu naar een stad als je middenin de natuur tot rust kunt komen? Als je een fan bent van The Game of Thrones kun je in de nabijheid ook het kasteel van Peracense bekijken. Als je met kinderen naar de camping komt kun je ook het dinosaurus-pretpark Dinopolis bezoeken.

Ga naar de inhoud