Search
menu
Search

Spanje biedt zich aan om het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren als Oekraïne dat niet kan

Spanje biedt zich aan om het Eurosongfestival 2023 te organiseren als Oekraïne dat niet kan
Beeld: Europa Press

Spanje biedt zich aan om het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren als Oekraïne dat niet kan

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft het 66e Eurovisiesongfestival dan wel niet gewonnen nadat Chanel met het swingende ‘SloMO’ op een historische derde plaats eindigde maar het land heeft zich toch aangeboden om het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren. Zoals bekend won Kalush Orchestra voor Oekraïne het festival maar de situatie op dit moment in dat land is niet veilig genoeg om een europees liedjesfestival te organiseren.

Al voordat de finale plaatsvond had Spanje volgens diverse kranten de organisatie van het Eurovisiesongfestival al medegedeeld dat het land zonder moeite het 2023-festival kan en wil organiseren als Oekraïne zou winnen en dat land vanwege de oorlog daartoe zelf niet in staat zou zijn. De voorspelde winst voor Oekraïne is uitgekomen en in Spanje heeft men op zondag bevestigd graag het gastland te willen zijn uit naam van Oekraïne.

De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft na de Eurovisie-winst van zijn land via social media al laten weten dat het de bedoeling is dat Oekraïne zelf het Eurovisiesongfestival 2023 zal organiseren in Mariupol. Het probleem is echter dat niemand kan voorspellen hoe de situatie in het land is in 2023 en of het wel veilig genoeg is om daar een Eurovisiesongfestival te organiseren.

De Spaanse publieke omroep RTVE biedt zich aan Oekraïne en de organisatie van het festival aan om het 2023 festival te organiseren uit naam van het Oekraïense volk. Het is nog niet bekend wat de reactie is vanuit Oekraïne en vanuit de Eurovisie-organisatie.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?