Spanje biedt zich aan om het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren als Oekraïne dat niet kan

Spanje biedt zich aan om het Eurosongfestival 2023 te organiseren als Oekraïne dat niet kan
Beeld: Europa Press

Spanje biedt zich aan om het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren als Oekraïne dat niet kan

MADRID – Spanje heeft het 66e Eurovisiesongfestival dan wel niet gewonnen nadat Chanel met het swingende ‘SloMO’ op een historische derde plaats eindigde maar het land heeft zich toch aangeboden om het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren. Zoals bekend won Kalush Orchestra voor Oekraïne het festival maar de situatie op dit moment in dat land is niet veilig genoeg om een europees liedjesfestival te organiseren.

Al voordat de finale plaatsvond had Spanje volgens diverse kranten de organisatie van het Eurovisiesongfestival al medegedeeld dat het land zonder moeite het 2023-festival kan en wil organiseren als Oekraïne zou winnen en dat land vanwege de oorlog daartoe zelf niet in staat zou zijn. De voorspelde winst voor Oekraïne is uitgekomen en in Spanje heeft men op zondag bevestigd graag het gastland te willen zijn uit naam van Oekraïne.

De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft na de Eurovisie-winst van zijn land via social media al laten weten dat het de bedoeling is dat Oekraïne zelf het Eurovisiesongfestival 2023 zal organiseren in Mariupol. Het probleem is echter dat niemand kan voorspellen hoe de situatie in het land is in 2023 en of het wel veilig genoeg is om daar een Eurovisiesongfestival te organiseren.

De Spaanse publieke omroep RTVE biedt zich aan Oekraïne en de organisatie van het festival aan om het 2023 festival te organiseren uit naam van het Oekraïense volk. Het is nog niet bekend wat de reactie is vanuit Oekraïne en vanuit de Eurovisie-organisatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.