Winkels Barcelona mogen vanaf nu ook op zon- en feestdagen openen

Winkels Barcelona mogen vanaf nu ook op zon- en feestdagen openen
Beeld: Canva

Winkels Barcelona mogen vanaf nu ook op zon- en feestdagen openen

BARCELONA – Vanaf 15 mei tot en met 15 september mogen de winkels, winkelcentra en warenhuizen in het toeristische centrum van Barcelona ook op zondagen en feestdagen openen. Dat is een uitzonderingsregel omdat winkels in Catalonië over het algemeen op zondag gesloten moeten zijn. De winkels die hun deuren willen openen mogen dat op zon- en feestdagen alleen doen van 12 tot en met 20 uur.

Het gaat niet om winkels in de hele Catalaanse stad maar alleen om die winkels die gevestigd zijn in de wijken Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó en Sant Martí. Deze gebieden worden ook wel Zonas de Gran Afluencia Turística (ZGAT) genoemd.

Tot nu mochten de winkels in de ZGAT alleen op tien feestdagen van 12 tot en met 20 uur geopend zijn en alle dagen van 5 tot en met 24 mei en 1 tot en met 14 oktober. Kleine winkels met een oppervlakte van minder dan 300 vierkante meter mochten al open zijn op zon- en feestdagen maar daar komen nu van 15 mei tot en met 15 september winkels die groter zijn dan 300 vierkante meter bij. Dat geldt dus ook voor de grote winkelcentra zoals Diagonal Mar, Glòries, Arenas de Barcelona, L’illa Diagonal en de drie warenhuizen van de El Corte Inglés die in het ZGAT gebied zijn gelegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.