Winkels Barcelona mogen vanaf nu ook op zon- en feestdagen openen

Winkels Barcelona mogen vanaf nu ook op zon- en feestdagen openen
Beeld: Canva

Winkels Barcelona mogen vanaf nu ook op zon- en feestdagen openen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanaf 15 mei tot en met 15 september mogen de winkels, winkelcentra en warenhuizen in het toeristische centrum van Barcelona ook op zondagen en feestdagen openen. Dat is een uitzonderingsregel omdat winkels in Catalonië over het algemeen op zondag gesloten moeten zijn. De winkels die hun deuren willen openen mogen dat op zon- en feestdagen alleen doen van 12 tot en met 20 uur.

Het gaat niet om winkels in de hele Catalaanse stad maar alleen om die winkels die gevestigd zijn in de wijken Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó en Sant Martí. Deze gebieden worden ook wel Zonas de Gran Afluencia Turística (ZGAT) genoemd.

Tot nu mochten de winkels in de ZGAT alleen op tien feestdagen van 12 tot en met 20 uur geopend zijn en alle dagen van 5 tot en met 24 mei en 1 tot en met 14 oktober. Kleine winkels met een oppervlakte van minder dan 300 vierkante meter mochten al open zijn op zon- en feestdagen maar daar komen nu van 15 mei tot en met 15 september winkels die groter zijn dan 300 vierkante meter bij. Dat geldt dus ook voor de grote winkelcentra zoals Diagonal Mar, Glòries, Arenas de Barcelona, L’illa Diagonal en de drie warenhuizen van de El Corte Inglés die in het ZGAT gebied zijn gelegen.

Ga naar de inhoud