Eén dode en 24 gewonden na brand in een ziekenhuis in Madrid

Eén dode en 24 gewonden na brand in een ziekenhuis in Madrid
Beeld: via canva.com

Eén dode en 24 gewonden na brand in een ziekenhuis in Madrid

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een man van 68 jaar is overleden en 24 personen zijn lichtgewond geraakt bij een brand rond één uur ‘s nachts in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei. De brand vond plaats in een kamer van het ‘Hospital Clínico de San Carlos’ in Madrid. Het ziekenhuis bevindt zich in de wijk Moncloa-Aravaca in diezelfde stad. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. 

Volgens bronnen uit het ziekenhuis begon de brand in een kamer op de vijfde verdieping. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Zeventien patiënten werden geëvacueerd naar een andere vleugel van het ziekenhuis. Dit gebeurde verder zonder incidenten en hun families zijn ondertussen ingelicht. 

Het vuur heeft geen installaties van het ziekenhuis aangetast dankzij het protocol voor brand dat op de juiste manier gevolgd werd. Het aanwezige personeel reageerde snel en adequaat volgens diezelfde bronnen. 

Een totaal van vierentwintig personen had medische hulp nodig voor lichte verwondingen door het inademen van de giftige rook. Onder deze personen waren politieagenten, leden van de beveiliging van het ziekenhuis en ook verplegingspersoneel. Ze zijn gelukkig allemaal goed hersteld en kunnen weer aan het werk. Het is nog niet duidelijk waaraan de overleden man precies is overleden en of dit te maken heeft met de brand of niet.

Ga naar de inhoud