Algo de España – deel 142: Wil jij ook graag in Spanje wonen?

Algo de España – deel 142: Wil jij ook graag in Spanje wonen?
Beeld: ingezonden

Algo de España – deel 142: Wil jij ook graag in Spanje wonen?

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Soms neem je een beslissing in je leven en dan lukt ineens alles. Je moet wel een positieve mindset hebben, want anders lukt helemaal niks. En dat heb ik gemerkt gedurende mijn leven. En denk nou niet, ja hoor, leuk voor je. Want, wat ik kan dat kan jij ook!

Eind mei organiseren we een gratis 3-daagse Challenge: Wonen in Spanje. Je krijgt mooie hulpmiddelen om te kijken waar in Spanje het geschikt is voor jou. Je kunt al je vragen stellen. En je ontmoet vele mensen online met dezelfde ideeën. Schrijf je gauw in via deze gratis link https://app.enormail.eu/subscribe/4984060143a6bb476c8096d98d9e9915

Dromen zijn er om uit te laten komen

Ik weet nog toen we in 2015 hier aankwamen in Spanje. En ik volledig 100% anders in het leven ben gaan staan. Vervolgens kwam droom na droom uit. Terwijl Tomás en ik tegen elkaar gezegd hadden, als we later met pensioen zijn, dan wil ik graag deze dromen voor elkaar hebben.

Ja maar…..

Binnen anderhalf jaar hadden we al onze dromen uit laten komen. En dan zijn er mensen die zeggen, ja joh leuk voor jou. MAAR ik….. en dan komt het ene na het andere excuus. Of de kinderen krijgen de schuld of hun man of vrouw of de tijd of een bepaalde situatie. En ik snap echt wel dat er uitzonderingen zijn.

Waar ben je bang voor?

En dan denk ik, waar ben je bang voor? Het leven is 1 groot feest, probeer wat, dan krijg je in ieder geval het gevoel dat je leeft. Stap eens uit die routine. Er is maar 1 werkwoord belangrijk en dat is DOEN en je merkt vanzelf wel wat het leven voor jou in petto heeft. Want wat als het nou wel lukt?

Verzin geen smoesjes

Maar kom niet met opmerkingen zoals jij hebt makkelijk praten. Iedereen kan het leven inrichten zoals jij wilt. En dat gaat niet van de ene op de andere dag. Maar als je graag iets wilt veranderen, doe dat dan? En verzin geen smoesjes. Of verander niks, maar ga dan ook niet zeuren of onaardig doen tegen anderen.

Leef jij je droom?

Het gaat erom dat je blij bent. Als jij helemaal gelukkig bent met je leven dan vind ik dat geweldig. Want ik zeg altijd leef je droom en niet andersom. En dat gun ik iedereen.

Mijn leven is 100% anders geworden

Mijn leven is echt in een stroomversnelling geraakt toen ik 1 beslissing nam. En sindsdien denk ik (bijna) elke dag, wat is het leven toch mooi. En hoe cool dat je het zelf in de hand hebt. Natuurlijk heb je wel eens een rotdag, dat heeft iedereen. Maar vergeet niet dat je altijd een keuze hebt en dat de schuld altijd bij jezelf ligt. Niet bij een persoon of een situatie

In een paar jaar tijd

Het gaat echt niet van de ene op de andere dag. Maar verander je mindset in een positieve, en dan komt er ineens van alles op je pad. Bij de emigratie in 2014 schreef ik voor de Linda, voor de rubriek Wereldwijven. Bij de start van mijn bedrijf kreeg ik veel kennis van Michael Pilarczyk. Ik kwam in landelijke bladen, RTL, SBS6 Steenrijk Straatarm. Ik werd gevraagd om mijn business verhaal te vertellen op een 3-daags event.

Wat ik kan, dat kan jij ook!

Er is zoveel gebeurd de afgelopen jaren en ik wil niet opscheppen, hoewel ik natuurlijk echt wel trots ben. Maar eigenlijk wil ik alleen maar zeggen, hé ik ben maar een gewone uit de klei getrokken Westlandse. Wat ik kan dat kan jij ook! Het is alleen maar een kwestie van stappen zetten. Laat het maar weten als je mijn hulp wilt of doe mee met de Gratis Challenge eind deze maand.

Ik ben te oud

Ik hoor wel eens, ik ben te oud! Mijn eerste reactie is dan, smoesje! Je hebt gewoon geen zin. Mensen zeggen dan: Ik ben te oud om te reizen, te oud om Spaans te leren, te oud om nu nog naar Spanje te gaan. Natuurlijk ben je nooit te oud! Je hebt 1 leven, haal eruit wat je eruit wilt halen als het mogelijk is. En het is nooit te laat.

Onaardige mensen

Ik merk wel, nu ik 54 ben dat ik meer durf. Dat ik niet meer zo onzeker ben of twijfel en dat ik meer maling heb aan de mening van anderen. Ook al word ik soms door mensen met de grond gelijk gemaakt. Ik probeer het altijd te relativeren en te bedenken, dat is de mening van een ander. Waarschijnlijk is die persoon niet gelukkig, want anders ga je niet met mensen om op deze onaardige manier.

Laat maar lullen

En ik denk dat het de beste manier is om je droom te leven. Zet oogkleppen op en misschien ook wel oordopjes in, want je wilt niet luisteren naar mensen die er helemaal geen verstand van hebben. Of die maar wat lopen te brullen. En daar zijn er veel van. Van die mensen die overal hun mening moeten laten horen, die overal iets van vinden.

Concentreer je op jezelf

Soms denk ik, laat iedereen met rust. Leef lekker je eigen leven en concentreer je op jezelf en maak van jezelf de gelukkigste persoon die er is, want dan straal je dat vanzelf uit naar IEDEREEN.

Viva España

Tomás, mijn Spaanse man en ik zijn bezig om honderden mensen te helpen om ook hun droom te gaan leven. We geven ze op papier en in video stap voor stap alle uitleg van alles wat je nodig hebt in Spanje. We vertellen je over HOE je moet communiceren met de oh zo lieve Spanjaarden. We vertellen je hoe je in je recht staat, hoe je duidelijke afspraken maakt en wat je wel en niet moet doen. En hoe je alles stap voor stap regelt.

Spanje is geen Nederland onder de zon

En ik gebruik hier het woordje MOETEN, maar dat mag je natuurlijk altijd zelf weten. Heel veel mensen denken dat ze het zelf wel redden en dat is helemaal prima. Ik zeg alleen vergeet niet dat Spanje echt een heel ander land is dan Nederland of België. Met hele andere gewoonten, gebruiken, regels en mogelijkheden. En wij helpen je graag.

Wat is jouw droom?

Zet jouw droom op papier. Of mail het naar mij, ik hoor graag je droom, maar ook HOE je het gaat doen. Want bij dromen alleen dan kom je er niet. Het is een kwestie van stapjes zetten. Maak bijvoorbeeld een planning en hou jezelf eraan. Want dromen uit laten komen is alleen maar een kwestie van DOEN en van DOORZETTEN. Ik hoor het graag info@supergoedspaansleren.nl

Wil je graag meedoen met de Gratis Challenge: Wonen in Spanje op 27, 28, 29 mei 2024 schrijf je dan geheel vrijblijvend in via deze link https://app.enormail.eu/subscribe/4984060143a6bb476c8096d98d9e9915

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud