skip to Main Content
De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen
123rf

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het gebruik van kampeerauto’s is ook in Spanje enorm gestegen de afgelopen jaren waarbij er steeds meer campers gekocht of gehuurd worden. Onze lezers die met de kampeerauto door Spanje reizen hebben natuurlijk al lang gemerkt dat het bij de favoriete overnachtingsplaatsen veel drukker is geworden.

Dit keer kijken we naar de Spaanse namen voor de verschillende soorten kampeerauto’s. In onze lijst slaan we enkele types zoals de auto-campers en mini-campers over en gaan we meteen naar de meest voorkomende kampeerauto’s in zowel Nederland/België als Spanje.

Campers

De ‘camper’ is een tot kampeerauto omgebouwde bestelbus die ideaal is voor dagelijks gebruik. Deze kan in het Nederlands omschreven worden als een ‘compact’ model. Een camper wordt in het Spaans omschreven als een ‘furgoneta acondicionada como vivienda’.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Camper / Autocaravanas.es

De meest voorkomende modellen campers zijn de lagere bestelauto’s van o.a. Mercedes, Volkswagen of Peugeot waarbij deze vaak van een hefdak zijn voorzien. In deze camper kan men slapen, aan tafel zitten en koken maar ontbreekt het aan een badkamer.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Camper compact / Autocaravanas.es

Dan zijn er nog de grotere modellen wat in feite ook omgebouwde bestelbussen zijn zoals de Fiat Ducato of Ford Transit. Deze campers kunnen gezien worden als volledig ingerichte campers met badkamer, keuken etc.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Capuchina / Autocaravana.es

 

Capuchinas

De ‘capuchinas’ worden in het Nederlands omschreven als de alkoof-modellen. Deze hebben een klein vertrek boven de autocabine die aan de grotere leefruimte grenst.

Deze kampeerauto’s zijn ideaal voor langere vakanties en voor grotere families met slaapmogelijkheden tot 6 of 8 personen.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Perfilada / Autocaravanas.es

Perfiladas

De ‘perfiladas’ modellen kampeerauto’s worden in het Nederlands omschreven als halfintegraal-modellen. Deze zijn in feite hetzelfde als de ‘capuchinas’ of alkoof-modellen maar dan zonder de grote alkoof boven de autocabine waardoor deze modellen er sportiever uitzien en minder hoog zijn.

Net zoals in Nederland en België zijn de ‘perfiladas’ modellen de populairste kampeerauto’s voor kleine gezinnen en echtparen die langer op weg zijn maar geen ‘grote’ alkoof willen rijden.

De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Integral / Autocaravanas.es

Integrales

De ‘integrales’ kampeerauto’s hebben nagenoeg dezelfde naam in het Nederlands als integraal-model. Bij deze soort kampeerauto is het autochassis en de cabine (leefruimte) geheel geïntegreerd, vandaar de naam integraal.

De ‘integrales’ zijn over het algemeen iets kleiner dan de ‘capuchinas’ maar het voordeel is weer dat er slechts een ruimte is in de kampeerauto aangezien er geen afscheiding is tussen de autocabine en leefruimte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Een C rijbewijs heb je nodig als de HTM meer dan 3500 kg bedraagt. Dit kan zowel bij de alkoof, semi-integralen als integralen voorkomen. Komt het meeste voor bij de integralen.
    Een D rijbewijs (bus) heb je nodig als je meer dan 8 passagiers (zitplaatsen met veiligheidsgordel) kan vervoeren.

  2. Graag had ik bij de verschillende soorten camper ook vernomen of zij allen met een ‘B’-rijbewijs bestuurd mogen worden of dat voor de grotere typen een een ‘Ç’ of ‘D’ (vrachtwagen/bus) rijbewijs verplicht is.

  3. Mooie uitleg. Wilde ik net weten. Ik hoop dit jaar nog te emigreren, we zijn op huizenjacht. Wil graag mijn oldtimer mini-camper als huisraad meenemen. Kan echter niet ontdekken of ik dan CO2 boete moet betalen of niet. Misschien weet iemand de huidige regels. Groet, Pieter.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken