De tien gevaarlijkste wegen in Spanje

De tien gevaarlijkste wegen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Volgens een onderzoek van de Real Automóvil Club de España (RACE) zijn er in Spanje meer dan 3.000 kilometer aan gevaarlijke wegen te vinden. Met name de provincies Huesca in Aragón, Soria in Castilla y León en Gerona in Catalonië hebben een groot aantal gevaarlijke wegen waar veel ongevallen voorkomen. De gevaarlijkste wegen van Spanje zijn echter te vinden in Galicië, met name tussen de stad Lugo en Ourense.

De RACE heeft tijdens het onderzoek genaamd EuroRAP 1.382 delen van 24.866 kilometer aan wegen in Spanje gecontroleerd en deze beoordeeld op het gevaar wat betreft een ongeval.

De risico’s op een ongeval heeft men met verschillende niveaus aangegeven met de kleuren: zwart (muy elevado), rood (elevado), oranje (moderado), geel (bajo) en groen (muy bajo). Daarbij gaat het om het risico dat een automobilist een ongeval kan krijgen.

De zwarte punten (muy elevado) worden zo genoemd als er in één jaar tijd drie of meer dodelijke verkeersongevallen hebben plaatsgevonden binnen een straal van 100 meter. Daarbij valt op dat drie van de vier ongevallen met dodelijke afloop plaatsvinden op secundaire wegen.

RACE heeft gekeken naar het jaar 2017 waarbij men 4.096 verkeersongevallen heeft onderzocht die plaats hebben gevonden tussen 2014 en 2016. Hieronder de 10 gevaarlijkste wegen van Spanje, wegen die je uit voorzorg wellicht beter kunt vermijden.

  1. N-120 Lugo-Ourense (Galicië): tussen km 535,2 in Lugo km 549,5 in Ourense.
  2. N-260 Gerona (Catalonië): tussen km 117,3 en km 179,5.
  3. N-330 Huesca (Aragón): tussen km 624,2 en km 643.
  4. N-541 Pontevedra (Galicië): tussen km 75,2 en km 87.
  5. N-642 Lugo (Galicië): tussen km 0 en km 8,2.
  6. N-629 Burgos (Castilla y León): tussen km 33,7 en km 48.
  7. N-234 Soria (Castilla y León): tussen km 398,2 en km 408,4.
  8. N-122 Soria (Castilla y León): tussen km 95,8 en km 103,6.
  9. N-630 Asturië: tussen km 66,6 en km 87,1.
  10. N-432 Badajoz (Extremadura): tussen km 142,9 en km 153,6.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

In de jaren 70 werden er een soort weddenschap gedaan over hoeveel doden er zouden vallen tijdens het begin van de vakantie op 1 augustus. Soms wel meer dan 100 ! Op een dag.
Wordt het dit jaar meer of minder dan vorig jaar , was dan de vraag

Ado

Het zit NIET in hun GEGEN, in begin 1960 was er 1 auto op 4.000.000 mensen. En zij zullen het nooit kunnen binnen de 30 jaar, weten niet eens hoe een rotonde te nemen, richtaanwijzers is een optie, het enige is dat ze een auto kopen waarvan de claxon het luids gaat

Harm

Wat opvalt is dat het allemaal N – wegen zijn .
Dus oude nationale routes. En slecht onderhouden worden om de volgende redes .
Vaak in de buurt een nieuwe route ligt of zelfs een auto-via of tolweg. En ook wel regionale vierbaanswegen.

Ron

Er zijn helemaal geen gevaarlijke wegen. Er zijn ook geen voetganger vriendelijke of onvriendelijke auto’s. Er zijn wel hardleerse mensen…

Piet Paëlla

Klopt, men rijdt onachtzaam, zonder spiegels en verstand te gebruiken.
Rijscholen zou je hier eens onder de loep moeten nemen.

Judith

Bijna elke weg in Spanje is gevaarlijk, zeker die richting dorpjes. De geulen aan de kant zijn diep, geen verlichting. Een verkeerde stuurbeweging en je ligt erin. Scherpe bochten en een slecht afgeschermd bruggetje heeft ervoor gezorgd dat er hier, Parcent, niemand begrijpt hoe, een jongen is verongelukt in zo’n bocht. Tegen de vangrail aan, over de kop en in het ravijn gestort. Verlichting zou al enorm helpen

Raptor

Altijd de verantwoording bij anderen….We beginnen met geen alcohol en drugs en niet klooien met een mobieltje. Vervolgens gaan we autorijden op een verantwoorde manier met de gedachte erbij. Langzaam waar het moet en snel waar het kan. Doe dit en er verongelukt niemand meer. Het is zo simpel allemaal.

Eddy

Ik denk dat dat het grootste gevaar is de meeste kunnen niet meer weg kijken van het scherm van hunne DOM phone.Je ziet het overal ze begrijpen gewoon niet hoe zielig ze overkomen

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.