Eerste Duitse post-corona toeristen geland op Mallorca

Eerste Duitse post-corona toeristen geland op Mallorca
Beeld: Wikimedia

Eerste Duitse post-corona toeristen geland op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Terwijl we nu weten dat de grenzen voor alle EU-landen op 21 juni opengaan is men op maandag 15 juni begonnen met de proefperiode waarbij er 10.900 Duitse toeristen in twee weken tijd tot 1 juli op vakantie kunnen gaan. Het eerste vliegtuig van TUI Fly dat in Düsseldorf vertrok landde maandagmorgen met 189 toeristen op Mallorca. Maandagmiddag landt een tweede vliegtuig uit Frankfurt waardoor de eerste dag van de proefperiode er 400 Duitse toeristen op Mallorca zijn aangekomen.

De ruim 400 Duitse toeristen zullen in drie hotels verblijven op Mallorca, te weten Riu Concordia, Riu Bravo en Iberostar Cristina. Het gaat in alle gevallen om toeristen van de reisorganisatie Tui die met eigen vliegtuigen naar Palma de Mallorca is gevlogen. 

Onder strikte maatregelen waarbij de toeristen gecontroleerd worden, documenten bij zich moeten hebben, verplicht vijf nachten op de eilanden moeten blijven maar geen verplichte 14-daagse quarantaine hoeven te houden, zullen er vanaf maandag 15 juni 10.900 Duitse toeristen naar de Balearen mogen reizen.

Dat lijken veel toeristen maar het het om 0,9% van de normale aantal Duitse toeristen die tussen 15 en 30 juni op de Balearen verblijven.

De vijf Duitse vliegvelden die deelnemen zijn Düsseldorf, Hamburg, Frankfurt, Hannover en Stuttgart. In het artikel in de staatscourant BOE SND/518/2020 staan in totaal 47 vluchten vermeld waarvan de eerste twee vluchten vanuit Stuttgart en Düsseldorf naar Mallorca vliegen op 15 juni. Er zijn niet elke dag vluchten vanuit Duitsland naar de Balearen eilanden maar de meeste gaan naar Mallorca (38) gevolgd door Ibiza met 8 en Menorca met 1 vlucht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.