Nederland past reisadviezen aan maar nog niet voor Spanje

Nederland past reisadviezen aan maar nog niet voor Spanje
Beeld: 123rf

Nederland past reisadviezen aan maar nog niet voor Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje opent haar grenzen op 21 juni voor reizigers uit de EU-landen en Schengenlanden maar dat heeft de aanpassing van het reisadvies van Buitenlandse Zaken in Nederland voor Spanje (nog) niet gewijzigd. Spanje heeft nog steeds een oranje reisadvies waarbij wordt aangeraden alleen voor noodzakelijke reizen naar Spanje te gaan, dus niet voor vakantie (wat tot 21 juni al niet mogelijk is). 

Buitenlandse Zaken (BZ) in Nederland heeft de reisadviezen voor verschillende landen aangepast van oranje naar geel. Dat houdt in dat volgens het BZ de vakantiereizen naar deze landen weer mogelijk zijn maar dat er nog wel risico’s blijven. 

Nederland heeft de reisadviezen voor België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Zwitserland en Tsjechië aangepast van oranje naar geel. Reizen naar Groot Brittannië en Zweden wordt net zoals naar Spanje voorlopig nog afgeraden.

Wanneer de grenzen op 21 juni in Spanje opengaan zal volgens de website nederlandwereldwijd.nl ook het reisadvies voor Spanje van oranje naar geel worden aangepast. 

Andere landen die voorlopig nog een oranje reisadvies hebben zijn o.a. Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije Ierland, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Slovenië.

Let op: er blijven risico’s

Ook waar vakantiereizen weer mogelijk worden, blijven er risico’s. Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen strenge maatregelen nemen of opnieuw invoeren. De situatie kan snel veranderen. Houd hier rekening mee bij het plannen van een reis.

Kleurcodes

Het Nederlandse Buitenlandse Zaken hanteert de volgende kleurcodes:

  • Rood: Niet reizen
  • Oranje: Alleen noodzakelijke reizen
  • Geel: Let op, veiligheidsrisico’s
  • Groen: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s
Ga naar de inhoud