Dit zijn de negen gelukkigste steden van Spanje volgens Instagram-emoties

Dit zijn de negen gelukkigste steden van Spanje volgens Instagram-emoties
Beeld: Freepik

Dit zijn de negen gelukkigste steden van Spanje volgens Instagram-emoties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – de website lookfantastic.es heeft gekeken naar duizenden Instagram accounts en daarbij gelet op de emoties die Instagrammers laten zien op foto’s in verschillende steden in Spanje. Daaruit kan een top 9 lijst samengesteld worden van gelukkigste steden, althans die steden met de meeste selfies met gelukkige gezichten.

Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en emotieherkenning heeft lookfantastic honderdduizenden anonieme foto’s op gezichten gescand op Instagram in Spanje, om de meest voorkomende emoties te onthullen die gebruikers graag laten zien in selfies.

Geluk is daarbij de meest populaire emotie op Instagram met 40,4% gelukkige gezichten en blije uitdrukkingen op geplaatste foto’s in Spanje. Negatieve emoties zoals woede, verdriet en minachting zijn zeldzaam met minder dan 2% van de gescande selfies.

In Spanje laat 57,3% van alle foto’s op Instagram een neutrale uitdrukking zien, 40,4% een blije of gelukkige uitdrukking, 1,2% een negatieve uitdrukking en 1,1% een verrassende uitdrukking.

Spanje

In Spanje is volgens het onderzoek Toledo (Castilla-La Mancha) de gelukkigste stad met 99% gelukkige emoties gevolgd door Plasencia (Castilië en León) met 81% en Marbella (Andalusië) met 66%. 

Op de vierde plaats staat Sevilla (Andalusië) met 56% gevolgd door Sotogrande (Andalusië) met 55%, Málaga (Andalusië) met 54%, Barcelona (Catalonië) met 14%, Palma (Balearen) met 6% en Alicante (Valencia regio) en Madrid met beiden 4%.

Wereldwijd

Wereldwijd is volgens dit onderzoek Chicago (VS) de gelukkigste stad ter wereld gevolgd door Melbourne (Australië), Frankfurt (Duitsland), Vancouver (Canada) en Karachi (Pakistan). 

Barcelona staat wereldwijd op plaats 10 en Madrid op plaats 16. Amsterdam staat op plaats 12 terwijl er geen Belgische stad op de top 20 lijst van gelukkigste wereldsteden staan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.