Search
menu
Search

Eerste reis tussen Barcelona en Madrid met elektrische bus duurde 14 uur

Eerste reis tussen Barcelona en Madrid met elektrische bus duurde 14 uur
Beeld: KARSAN / Facebook

Eerste reis tussen Barcelona en Madrid met elektrische bus duurde 14 uur

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID/BARCELONA – Op maandag heeft de eerste langeafstandsroute met een elektrische bus in Spanje plaatsgevonden. Dat gebeurde tussen Barcelona en Madrid wat 610 kilometer is en waar de 100% elektrische KARSAN Atak EV bus 14 uur over deed. De vraag is nu of dit in de toekomst ideaal is om te reizen of niet.

De reizigers die de tijd hebben en zeer begaan zijn met het milieu en de klimaatverandering is de reis met een 100% elektrische bus tussen Spaanse steden wellicht een uitkomst. Maar je moet dus wel de tijd hebben want de reis duurt langer dan normaal.

Dat blijkt uit de eerste proefrit van afgelopen maandag tussen Barcelona en Madrid. De KARSAN Atak EV bus vertrok om 6 uur ‘s morgens in Sabadell (Barcelona) en arriveerde om 20 uur ‘s avonds in San Sebastián de los Reyes (Madrid), een reis van 14 uur voor een afstand van 610 kilometer.

Op de route moest drie keer gestopt worden om te rusten, eten maar meer nog om de batterijen van de bus op te laden. De KARSAN Atak EV is een 8 meter lange bus met plaats aan 52 passagiers die met volledig opgeladen batterijen 300 kilometer kan afleggen.

Om de route Sabadell- San Sebastian de los Reyes af te kunnen leggen werd gestart om 6 uur in Sabadell (Barcelona) en om 8 uur gestopt in Torrefareda (Lerida), om 11 uur in Zaragoza en om 15 uur in Monreal de Ariza (Zaragoza) om rond 20 uur aan te komen in San Sebastián de los reyes nabij Madrid.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?