Eerste vier ALDI supermarkten op de Canarische Eilanden op 13 juli open

Eerste vier ALDI supermarkten op de Canarische Eilanden op 13 juli open
Beeld: Aldi.es

Eerste vier ALDI supermarkten op de Canarische Eilanden op 13 juli open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op 13 juli worden niet een of twee maar vier nieuwe ALDI supermarkten geopend op de Canarische Eilanden. Het zijn de eerste ALDI vestigingen op deze Spaanse archipel en het zijn de eerste vier winkels van de twintig die aangekondigd zijn voor de komende drie jaar. Eind 2021 werd al gestart met de bouw van het distributiecentrum in Arinaga op Gran Canaria dat nu is geopend en daar komen de eerste vier Canarische ALDI’s bij.

De eerste vier ALDI’s van de Canarische Eilanden komen op Gran Canaria en Tenerife. Om concreet te zijn, twee op Gran Canaria in Las Palmas en Telde en twee op Tenerife in San Cristobal de la Laguna en Arafo. Alle vier de winkels worden van artikelen voorzien door het distributiecentrum in de Polígono Industrial de Arinaga op Gran Canaria dat nu klaar voor gebruik is na een investering van 30 miljoen euro.

Terwijl op 13 juli de eerste twee winkels op Tenerife en twee supermarkten op Gran Canaria worden geopend, komen daar in augustus nog meer winkels bij. Het gaat om drie andere supermarkten op Tenerife maar het is nog niet bekend gemaakt waar deze komen (al heeft een lezer ons erop attent gemaakt dat dit wel bekend is namelijk Adeje, Las Chafiras (deelgemeente van San Miguel de Abona) en San Isidro de Abona). In september moet de achtste ALDI open in Puerto del Rosario op Fuerteventura.

Het uiteindelijke doel van ALDI is om in drie jaar tijd twintig supermarkten op de Canarische Eilanden te openen. In totaal wil ALDI in 2022 in Spanje 50 nieuwe supermarkten openen, het hoogste aantal ooit in 12 maanden tijd, waardoor de barrière van 400 supermarkten bereikt zal worden. De ALDI landde in 2002 in Spanje en groeide snel uit tot een populaire discount supermarktketen met 360 eigen winkels en diverse distributiecentra waar meer dan 6.000 personen werken.

Weliswaar zullen veel bewoners van de Canarische Eilanden blij zijn met de komst van de ALDI maar ze lopen een beetje achter andere supermarktketens aan. Zo heeft de directe concurrent Lidl inmiddels 30 winkels op de Spaanse archipel, Jesuman 54 supermarkten, Mercadona 85 winkels, Censosu-Spar 191 supermarkten en is de grootste keten Dinosol met 261 eigen supermarkten. 2021 is afgesloten met 1.052 supermarkten van verschillende ketens op de acht Canarische Eilanden.

De Duitse keten ALDI heeft op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden inmiddels 360 eigen supermarkten. Op dit moment zijn 60 ALDI vestigingen te vinden in de Valencia regio terwijl Andalusië ook 60 winkels, Catalonië 57 ALDI supermarkten en de Madrid regio 49 winkels heeft met in de Spaanse hoofdstad 19 ALDI supermarkten. ALDI heeft een marktaandeel van 1,4% wat minder is dan de Lidl met 6,8%, Carrefour met 9,2% en de Mercadona met 24,8%.

Ga naar de inhoud