Regionale overheid Balearen start waterbesparing campagne gericht op toeristen

Regionale overheid Balearen start waterbesparing campagne gericht op toeristen
Beeld: @ATBIllesBalears / twitter

Regionale overheid Balearen start waterbesparing campagne gericht op toeristen

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden is een campagne gestart om toeristen attent te maken op het gebrek aan water op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en hen aan te sporen om water te besparen. De campagne is niet in het Nederlands maar wel in het Spaans, Catalaans, Engels, Duits, Frans en Italiaans en bestaat uit diverse filmpjes, posters, flyers en een speciale website. De slogan is: Op de Balearen eilanden heeft men veel dingen maar weinig water.

Volgens de laatste cijfers op 11 juni van de regionale overheid zijn de stuwmeren op de Balearen eilanden voor 56% gevuld. Maar het gebrek aan regen en de hoge temperaturen zorgen ervoor dat dit waterpeil snel zal dalen naarmate er meer toeristen naar de eilanden komen en het waterverbruik enorm stijgt. Op Mallorca wordt gesproken van 56%, op Menorca 55% en Ibiza/Formentera 59%. Er geldt inmiddels een pre-alarmscenario voor droogte op de Balearen.

Via DEZE website probeert de regionale overheid de toeristen te bereiken en hen aan te raden te douchen in plaats van in bad te gaan want dat scheelt 200 liter per dag omdat een persoon 56 liter water verbruikt onder de douche maar 300 liter water in een bad. Een andere tip is dat de kraan dichtgedraaid moet worden als deze niet gebruikt wordt zoals tijdens het tandenpoetsen want dagelijks verbruikt een persoon 20 liter water voor persoonlijke hygiëne.

Verder wordt toeristen gevraagd om in de hotels niet elke dag de handdoek te laten vervangen en een paar dagen te wachten want een wasmachine verbruikt gemiddeld 12 liter water per 1 kilo. Ook voor het toilet wordt toeristen aangeraden de knop voor kleine lading water te gebruiken als iemand alleen geplast heeft. Verder wordt aangeraden geen doekjes en andere dingen in het toilet te gooien maar dat heeft meer met het milieu en vervuiling te maken Per dag verbruikt een persoon 42 liter water bij het spoelen van een toilet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.