Een rechtbank in Torrevieja veroordeelt een valse Belgische podotherapeut

Een rechtbank in Torrevieja veroordeelt een valse Belgische podotherapeut
Beeld: Canva

Een rechtbank in Torrevieja veroordeelt een valse Belgische podotherapeut

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een rechtbank in Torrevieja heeft een Belgische vrouw die als podotherapeut werkte zonder een universitair diploma te hebben veroordeeld wegens ‘opdringerigheid’ in de podotherapie-sector in de Valencia regio. De vrouw A.H. adverteerde op sociale netwerken als podotherapeut en specialist in diabetische voet- of plantaire wratten zonder een diploma als podotherapeut te hebben. Daarnaast beschikte haar praktijk in Torrevieja niet over de vergunning voor podotherapie-assistentie die vereist is voor dit soort praktijken. De vrouw is veroordeeld tot het betalen van een boete van 1.095 euro.

De klacht kwam nadat het College van Podotherapeuten van de Valencia regio meerdere advertenties zag waarna ze contact zochten met A.H. en haar verzochten deze advertenties te verwijderen en te stoppen met het uitvoeren van haar taken. De vrouw zei dat ze niet aan podotherapie deed en verwijderde de advertenties maar ging door met haar werkzaamheden.

Volgens het college komen dit soort praktijken vaker voor in Spanje, met name bij buitenlanders omdat ze niet op de hoogte zijn van de eisen en regels in Spanje die anders zijn dan in Nederland of België. Volgens het college kan de gezondheid van patiënten in gevaar komen door dit soort frauduleuze praktijken. Daarom zullen ze dit streng blijven controleren.

Het is de tweede keer dit jaar dat iemand veroordeeld wordt. Dat gebeurde eerder al bij een eigenaar van een schoenreparatie winkel in Valencia die aankondigde dat hij voet diagnoses en gepersonaliseerde inlegzolen leverde zonder een universitair diploma in podologie te hebben.

Ga naar de inhoud