Triest einde voor een aangespoelde dolfijn op een strand in Denia

Triest einde voor een aangespoelde dolfijn op een strand in Denia
Beeld: YouTube / screenshot

Triest einde voor een aangespoelde dolfijn op een strand in Denia

ALICANTE – Ondanks alle inzet van de strandwachten en specialisten is men er niet in geslaagd om het leven van een dolfijn te redden. Zondag spoelde op het l’Almadrava strand in Denia een dolfijn aan die daarvoor al gespot was in zee. Het dier was waarschijnlijk te ziek en zo zwak dat het ondanks alle goedbedoelde moeite van iedereen toch overleed. Zie de video onderaan dit artikel.

De dolfijn werd afgelopen zondag door de strandwachten waargenomen in het gebied van Deveses. De dolfijn zwom heel dicht bij het strand en de strandwachten probeerden het dier terug de zee in te sturen. Kort daarna bevond de dolfijn zich in het gebied van l’Almadrava waar hij ook bijna het strand op zwom.

De l’Oceanogràfic de València werd op de hoogte gebracht die meteen een team stuurde om de dolfijn te onderzoeken. Het dier bleek echter een gezondheidsprobleem te hebben en stierf uiteindelijk.

De gemeente Denia herinnert iedereen er aan dat het wel vaker voorkomt dat dolfijnen en zelfs walvissen aanspoelen of zich dicht bij de kust bevinden. Mocht je dat waarnemen dan is het belangrijk dat je niet zelf iets doet maar dit meteen meldt via bijvoorbeeld het noodnummer 112.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.