Triest einde voor een aangespoelde dolfijn op een strand in Denia

Triest einde voor een aangespoelde dolfijn op een strand in Denia
Beeld: YouTube / screenshot

Triest einde voor een aangespoelde dolfijn op een strand in Denia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ondanks alle inzet van de strandwachten en specialisten is men er niet in geslaagd om het leven van een dolfijn te redden. Zondag spoelde op het l’Almadrava strand in Denia een dolfijn aan die daarvoor al gespot was in zee. Het dier was waarschijnlijk te ziek en zo zwak dat het ondanks alle goedbedoelde moeite van iedereen toch overleed. Zie de video onderaan dit artikel.

De dolfijn werd afgelopen zondag door de strandwachten waargenomen in het gebied van Deveses. De dolfijn zwom heel dicht bij het strand en de strandwachten probeerden het dier terug de zee in te sturen. Kort daarna bevond de dolfijn zich in het gebied van l’Almadrava waar hij ook bijna het strand op zwom.

De l’Oceanogràfic de València werd op de hoogte gebracht die meteen een team stuurde om de dolfijn te onderzoeken. Het dier bleek echter een gezondheidsprobleem te hebben en stierf uiteindelijk.

De gemeente Denia herinnert iedereen er aan dat het wel vaker voorkomt dat dolfijnen en zelfs walvissen aanspoelen of zich dicht bij de kust bevinden. Mocht je dat waarnemen dan is het belangrijk dat je niet zelf iets doet maar dit meteen meldt via bijvoorbeeld het noodnummer 112.

Ga naar de inhoud