Man krijgt zes maanden celstraf voor het in container gooien van vier puppy’s in Teruel

Man krijgt zes maanden celstraf voor het in container gooien van vier puppy's in Teruel
Beeld: @amigomioprotectoradeteruel / facebook

Man krijgt zes maanden celstraf voor het in container gooien van vier puppy’s in Teruel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – Een inwoner van de gemeente Celadas in de provincie Teruel in Aragón heeft van een rechter zes maanden gevangenisstraf gekregen voor dierenmishandeling. De man dumpte in oktober 2020 vier jonge honden tussen de 3 en 10 dagen oud in een container voor organisch afval. Slechts twee van de puppy’s konden gered worden terwijl de andere jonge honden overleden.

De rechter beschouwt het als bewezen dat op 25 of 26 oktober 2020 de hond van het ras Podenco Canario genaamd ‘Luna’ en eigendom van de verdachte man, zes puppy’s ter wereld heeft gebracht. In het gerechtelijke document staat dat een paar dagen later, rond 21 uur op 29 oktober, vier puppy’s van hetzelfde ras als Luna werden gevonden in een afvalcontainer op de Plaza de la Constitución in Celadas. Enkele kinderen vonden de jonge hondjes.

Met de bedoeling om van deze honden af te komen en hun dood te veroorzaken, had de verdachte de jonge hondjes in een container voor organisch afval gegooid. Daarbij had hij de puppy’s in een plastic vuilniszak gedaan, samen met de resten van een kop van een haas.

Om er zeker van te zijn dat de puppy’s van Luna waren, werden er genetische tests gedaan die de moeder-kindrelatie tussen de moeder en de puppy’s aan het licht brachten. Tevens bleek dat de puppy’s niet aan ondervoeding leden toen ze in de container werden gevonden, dat wil zeggen dat ze gevoed waren door Luna.

De verdachte dierenmishandelaar is tot zes maanden celstraf veroordeeld voor een misdrijf van dierenmishandeling en moet ook 1.000 euro betalen aan de dieren opvangdienst ‘Amigo Mío’, die de twee puppy’s die het overleefden heeft verzorgd en ter adoptie heeft afgestaan.

Ga naar de inhoud