Search
menu
Search

Kaaiman gevangen in waterreservoir in Toledo

Kaaiman gevangen in waterreservoir in Toledo
Beeld: zookoki / instagram

Kaaiman gevangen in waterreservoir in Toledo

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De verbijsterde eigenaren van een boerderij in Yuncillos (Toledo) proberen nog steeds te bevatten wat recent op hun land is gebeurd. Ze wisten enkele dagen gelden niet wat ze zagen toen ze een rustig zwemmende krokodil ontdekten in hun waterreservoir op hun grondgebied. Dit incident vond plaats op 8 juni, maar het was pas vier dagen later dat het dier werd bevrijd uit dit door mensen gemaakte waterreservoir. De eigenaar, die ontdekte dat een krokodil zich in het bassin bevond, lichtte de Guardia Civil in zodat ze naar zijn landgoed konden komen. Onderaan dit artikel is een video te zien.

De milieupolitie van Seprona in Illescas onderzocht het dier en na een grondige analyse kwamen ze tot de conclusie dat het een mannelijke kaaiman van 95 centimeter betrof. Om de redding te organiseren, schakelde de Guardia Civil de Zoo Koki Foundation en Safari Madrid in, die naar het bassin van 150 meter lang, 40 meter breed en drie meter diep trokken.

Ondanks een eerste mislukte poging op 9 juni, omdat de krokodil zich loswrikte, wist dit team van zes experts het dier op de avond van 12 juni uit het water te krijgen, gebruikmakend van de omstandigheid dat “het water koeler was en het reptiel kalmer”. “Het was een soort odyssee”, geven ze aan. Ondanks de kalmte van de kaaiman, beet hij een van de reddingswerkers tijdens de reddingsactie.

Het dier is door het team naar de faciliteiten van Safari Madrid gebracht, aangezien zij nu de zorg voor het dier op zich hebben genomen. Volgens de Zoo Koki Foundation is het reptiel waarschijnlijk ongeveer een maand geleden in het bassin gedumpt, “maar het is lastig om een dergelijke soort te detecteren”, merken ze op tegenover de lokale pers.

Na het succesvol redden van de kaaiman heeft het team van Zoo Koki het belang willen onderstrepen van “het beschermen en behouden van de biodiversiteit” op onze planeet en “het overwegen voordat men een exotisch dier als huisdier neemt”. “Elke soort heeft specifieke behoeften voor zijn welzijn. Doe onderzoek en zoek advies over zijn leefomgeving, voeding, sociale interacties en medische behoeften voordat je beslist om een exotisch dier in huis te nemen”, suggereren ze in een verklaring op hun Instagram-account.

Ga naar de inhoud