De magische wereld van Harry Potter komt naar Barcelona met rondreizende expositie

De magische wereld van Harry Potter komt naar Barcelona met rondreizende expositie
Beeld: Harry Potter: The Exhibition / facebook

De magische wereld van Harry Potter komt naar Barcelona met rondreizende expositie

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De wereld van Harry Potter zal in de herfst van 2023 naar Barcelona komen met een expositie die op dit moment al meer dan 1,2 miljoen bezoekers heeft mogen ontvangen in o.a. Parijs, New York en Macao (China). 

De expositie komt naar Europa en zal dus eerst in Barcelona te zien zijn. Er zullen meeslepende galerijen zijn waar de bezoekers hun zwerkbalkunsten kunnen vertonen, een toverdrank kunnen voorbereiden, een Mandragora plant kunnen voorbereiden of zelfs punten kunnen verdienen voor de verschillende Hogwarts huizen.

Er zullen ook iconische momenten van de personages geëxposeerd worden. Daarnaast zijn de beesten te zien die we kennen uit de films, evenals de kostuums die bekend zijn van de Broadway productie ‘Harry Potter en het vervloekte kind’. 

Tom Zaller is de president en CEO van Imagine Exhibitions. Dat is het bedrijf dat de expositie gemaakt en geproduceerd heeft. Zaller bevestigt dat de organisatie van de expositie veel zin heeft om deze naar Barcelona te brengen. 

Op het moment is de precieze datum nog niet duidelijk. Ook de locatie is nog niet bekend. Maar de organisatie heeft alvast een wachtlijst geopend op de officiële website. Deze is hier te vinden: Announcement – Harry Potter Exhibition. Via deze website kun je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws omtrent de expositie. Daarnaast zal het de meest uitgebreide expositie zijn die ooit te zien is gewest over de magische Britse saga.

Ga naar de inhoud