Spaanse moeder en dochter omgekomen bij explosie in België

Spaanse moeder en dochter omgekomen bij explosie in België
Beeld: @BertBrugghemans / X

Spaanse moeder en dochter omgekomen bij explosie in België

De afgelopen week werd België opgeschrikt door een vernietigende explosie in de wijk Hoboken, vlakbij Antwerpen. Een woongebouw werd compleet verwoest, waarbij helaas vier levens verloren gingen. Onder de slachtoffers bevonden zich twee Spanjaarden, een moeder van 42 jaar en haar 10-jarige dochter Houda, die leed aan het Downsyndroom.

De explosie liet een spoor van vernieling achter. De bovenste verdiepingen van het gebouw waren volledig vernietigd, en de omgeving was bedolven onder puin en rook. Reddingswerkers spoedden zich naar de plaats delict om overlevenden te zoeken en de gewonden te helpen. Drie personen raakten ernstig gewond, terwijl drie anderen lichtgewond raakten.

De oorzaak van de explosie is nog niet volledig duidelijk, maar de autoriteiten onderzoeken verschillende scenario’s, waaronder een mogelijk gaslek. Experts worden ingezet om de precieze oorzaak te achterhalen en te voorkomen dat dergelijke tragedies zich in de toekomst herhalen. De gemeenschap is geschokt en rouwt om het verlies van onschuldige levens.

De dood van Mina, een 42-jarige Spaanse moeder, en haar 10-jarige dochter Houda, heeft diepe wonden geslagen in de Spaanse regio van Ceuta. Beide vrouwen waren erg geliefd en hun verlies is een grote klap voor familie, vrienden en de lokale gemeenschap.

De regionale premier van Ceuta heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden en vrienden van Mina en Houda. Hij sprak van een “onherstelbaar verlies” en benadrukte dat de gemeenschap rouwt om deze tragedie.

Houda leed aan het Downsyndroom, een genetische aandoening die haar dierbaar maakte voor zowel gebruikers als professionals van de Associatie Downsyndroom van Ceuta. Deze organisatie betuigde haar diepste medeleven aan de familie en sprak van een “onherstelbaar verlies” voor de gehele gemeenschap.

Ga naar de inhoud