Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (106)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (106)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (106)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Dat wij van oude spullen houden is geen geheim en dit is dan ook op vele vlakken. Oude huizen, oude vervoermiddelen, meubeltjes en decoratie voor in huis en tuin. Alles met wat geschiedenis… Zo hadden wij tot voor kort een geinige Renault 4 uit 1989, een Furgoneta uitvoering. Heerlijk autootje! Danielle heeft de auto 4 jaar geleden van Tom als een verrassing gekregen. Het was de bedoeling om deze helemaal op te knappen. Dat opknappen is mechanisch gedaan, maar door de aankoop van Casa Rodriguillo een half jaar later is door tijdgebrek de rest erbij ingeschoten.

We hebben heel veel plezier van het autootje gehad. Fijne tochtjes gemaakt. Vaak worden deze autootjes bestuurd door zeer kleine oude Spaanse mannetjes en als er dan één of twee jongere buitenlanders van 1.75m – 1.95m in zitten… dan heb je wel bekijks. Verder bleek het tijdens onze vele verhuizingen van de afgelopen jaren een heel praktische verhuisauto te zijn. Wat kan daar veel in zeg… Betonmolen tegelijk met twee fietsen, eitje!

De laatste tijd gebruikten we de Renault maar heel af en toe voor korte ritjes en dan is zelfs een goedkoop autootje niet zo goedkoop meer. Tel daar 2x per jaar een ITV  keuring bij op en dat heeft de doorslag gegeven voor de verkoop. Het Renaultje is wel met pijn in hart verkocht, maar de nieuwe eigenaresse is er superblij mee en dat verzacht de boel wel. De auto gaat op transport naar Andalusië en gaat daar de bergen verkennen.

Omdat het voor ons toch wel handig is om naast een dagelijkse auto iets van een tweede vervoer te hebben, is ter vervanging van de Renault een scooter gekocht en ook deze is niet zo jong meer. Het is een 125cc Vespa scooter uit 1986. Heel tof ding in mooie retro kleuren! Altijd keurig onderhouden. In Spanje mag je met een gewone rijbewijs een 125cc-motor rijden en Tom heeft al wat mooie tochtjes erop zitten. Vooral even naar Pinoso is met de scooter wel heel handig. Hier gaan we dan ook weer veel plezier mee beleven. // Fijn weekend iedereen! Groetjes Tom en Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud