skip to Main Content
Benzine tanken is 7 euro duurder dan begin dit jaar in Spanje
123rf

Benzine tanken is 7 euro duurder dan begin dit jaar in Spanje

MADRID – De prijzen voor benzine en diesel zijn de afgelopen twee weken non-stop aan het stijgen. Dat volgt op vier weken waarin de brandstofprijzen juist daalden maar het begin van de drukke zomer en de olieprijzen zorgen ervoor dat het tanken van benzine nu 7,20 euro hoger is dan aan het begin van dit jaar terwijl dat voor diesel 4,20 euro is

De gemiddelde prijs voor een liter benzine (gasolina) is 0,22% hoger geworden en staat nu op 1,311 euro per liter. De gemiddelde prijs voor een liter diesel (gasóleo) is 0,33% hoger geworden en staat nu op 1,205 euro aldus de Weekly Oil Bulletin (8 juli) van de Europese Commissie.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 72,11 euro wat 7,20 euro meer is dan aan het begin van het jaar. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 66,28 euro wat 4,20 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Ondanks deze prijsverhogingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,436 euro en in de eurozone 1,480 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1.321 euro en in de eurozone 1,318 euro.

Hieronder in het ROOD de gemiddelde benzineprijzen in de EU en in het BLAUW de gemiddelde diesel prijzen binnen de EU.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Stop nou eens een keer Belgie met Spanje te vergelijken, de Belgen hebben het nog altijd veel beter dan de gemiddelde Spanjaard. Ik ziet de belgen hier altijd maar vergelijken en steen en been klagen. Nou schrijf je zelf dan eens uit in Belgie en schrijf jezelf in in Spanje en dan gaan we daarna eens kijken of je nog zo blij bent als in Belgie want ik weet zeker dat als je dat doet je vrijwel alles kwijtraakt als je onder de Spaanse regering leeft. Ik weet daar alles van want heb mezelf 18 jaar geleden voledig uitgeschreven uit Nederland en mezelf ingeschreven in Spanje en sinds dien leef ik in pure armoede zonder sociale backup. Banen zijn er vrijwel niet en uitkeringen zijn maximaal 2 jaar. Zo zit ik nu al 10 jaar thuis op de bank zonder enige inkomen en niemand neemt me aan in Spanje en we leven van Minimum loontje van mijn vrouw die nog wel werk heeft maar dit toch toekomst onzeker is. Als zij haar baan verliest staan we letterlijk op straat zonder inkomen want zoals ik al zei is er geen sociale dienst die je verder helpt. Over en uit dus hier als je pech hebt.

   Dus stop A.U.B. met zeiken, als Belg of Nederlander heb je het zelfs bijzonder goed.

   1. Sorry dat ik me ermee bemoei, maar wist u dan niet van tevoren dat het bar en boos gesteld is met de sociale zekerheid in Spanje? Ik ben ook uitgeschreven uit NL, maar ben gepensioneerd en kan hier van mijn pensioen leven. Zonder pensioen weet ik niet of ik me had uit laten schrijven. Veel te riskant.

   2. Groot gelijk, niks dommer dan Belgie met Spanje te vergelijken. Het is omdat Belgie zo slecht is dat de Belgen massaal vakantiewoningen opkopen in Spanje. Omdat ze in Belgie niks verdienen en alles moeten afgeven aan de belastingen. Omgekeerd zie ik de spanjaarden totaal niet in staat om in eender welk land ter wereld massaal buitenverblijven te kopen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken