Search
menu
Search

Campings in Spanje hopen op record cijfers dit jaar

Oeps ... foto ontbreekt!

Campings in Spanje hopen op record cijfers dit jaar

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De campings in Spanje worden steeds populairder, niet alleen bij de buitenlanders die Spanje bezoeken maar ook bij de Spanjaarden zelf. De Federación Española de Camping spreekt over een gemiddelde bezetting dit jaar van 80% waarbij aangekaart wordt dat bungalows praktisch allemaal volgeboekt zijn en de campingplaatsen voor 70% bezet zijn.

Als de voorspellingen van de vereniging van campings in Spanje kloppen dan wordt de grens van 4,5 miljoen bezoekers en 22,5 miljoen overnachtingen overschreden. Er wordt al voorzichtig gesproken over recordcijfers maar alles is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Over het algemeen kan gesproken worden van hoge bezettingen op de Spaanse campings waarbij opvalt dat het aantal Spaanse gebruikers bijna het dubbele is dan het aantal buitenlandse kampeerders met respectievelijk 65% en 35% waarbij het aantal Spaanse gebruikers de afgelopen tien jaar met 20% is toegenomen.

Terwijl men het heeft over een gemiddelde bezetting van 80% wil dat niet zeggen dat dit overal hetzelfde is. Campings langs de Middellandse Zeekust zoals in Catalonië, Andalusië, Valencia en Murcia hebben een bezettingsgraad rond 90% terwijl campings die gelegen zijn in Galicië, Cantabrië, Asturië en Baskenland gemiddeld voor 80% vol zijn.

Dat geldt ook voor campings in de autonome regio’s Navarra, La Rioja, Aragón, Madrid, Castilla y León, Castilla-La Mancha en Extremadura waar men het heeft over een bezetting van 80%.

Campings

Spanje heeft volgens deze website 1.151 campings waarvan er 326 in Catalonië te vinden zijn, de regio met de meeste campings van heel Spanje. Als tweede op de lijst staat Andalusië met 160 campings gevolgd door de regio Valencia (117), Castilla y León (113), Galicië (97), Aragón (83), Asturië (50), Cantabrië (44), Extremadura (31), Castilla-La Mancha (28), Navarra (25), Baskenland (24), Madrid (19), Murcia (18), La Rioja (9), Balearen (6) en Canarische Eilanden (1).

Ga naar de inhoud