Campings in Spanje hopen op record cijfers dit jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Campings in Spanje hopen op record cijfers dit jaar
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De campings in Spanje worden steeds populairder, niet alleen bij de buitenlanders die Spanje bezoeken maar ook bij de Spanjaarden zelf. De Federación Española de Camping spreekt over een gemiddelde bezetting dit jaar van 80% waarbij aangekaart wordt dat bungalows praktisch allemaal volgeboekt zijn en de campingplaatsen voor 70% bezet zijn.

Als de voorspellingen van de vereniging van campings in Spanje kloppen dan wordt de grens van 4,5 miljoen bezoekers en 22,5 miljoen overnachtingen overschreden. Er wordt al voorzichtig gesproken over recordcijfers maar alles is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Over het algemeen kan gesproken worden van hoge bezettingen op de Spaanse campings waarbij opvalt dat het aantal Spaanse gebruikers bijna het dubbele is dan het aantal buitenlandse kampeerders met respectievelijk 65% en 35% waarbij het aantal Spaanse gebruikers de afgelopen tien jaar met 20% is toegenomen.

Terwijl men het heeft over een gemiddelde bezetting van 80% wil dat niet zeggen dat dit overal hetzelfde is. Campings langs de Middellandse Zeekust zoals in Catalonië, Andalusië, Valencia en Murcia hebben een bezettingsgraad rond 90% terwijl campings die gelegen zijn in Galicië, Cantabrië, Asturië en Baskenland gemiddeld voor 80% vol zijn.

Dat geldt ook voor campings in de autonome regio’s Navarra, La Rioja, Aragón, Madrid, Castilla y León, Castilla-La Mancha en Extremadura waar men het heeft over een bezetting van 80%.

Campings

Spanje heeft volgens deze website 1.151 campings waarvan er 326 in Catalonië te vinden zijn, de regio met de meeste campings van heel Spanje. Als tweede op de lijst staat Andalusië met 160 campings gevolgd door de regio Valencia (117), Castilla y León (113), Galicië (97), Aragón (83), Asturië (50), Cantabrië (44), Extremadura (31), Castilla-La Mancha (28), Navarra (25), Baskenland (24), Madrid (19), Murcia (18), La Rioja (9), Balearen (6) en Canarische Eilanden (1).

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.