Campings in Spanje hopen op record cijfers dit jaar

Campings in Spanje hopen op record cijfers dit jaar
Beeld: Archieffoto

MADRID – De campings in Spanje worden steeds populairder, niet alleen bij de buitenlanders die Spanje bezoeken maar ook bij de Spanjaarden zelf. De Federación Española de Camping spreekt over een gemiddelde bezetting dit jaar van 80% waarbij aangekaart wordt dat bungalows praktisch allemaal volgeboekt zijn en de campingplaatsen voor 70% bezet zijn.

Als de voorspellingen van de vereniging van campings in Spanje kloppen dan wordt de grens van 4,5 miljoen bezoekers en 22,5 miljoen overnachtingen overschreden. Er wordt al voorzichtig gesproken over recordcijfers maar alles is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Over het algemeen kan gesproken worden van hoge bezettingen op de Spaanse campings waarbij opvalt dat het aantal Spaanse gebruikers bijna het dubbele is dan het aantal buitenlandse kampeerders met respectievelijk 65% en 35% waarbij het aantal Spaanse gebruikers de afgelopen tien jaar met 20% is toegenomen.

Terwijl men het heeft over een gemiddelde bezetting van 80% wil dat niet zeggen dat dit overal hetzelfde is. Campings langs de Middellandse Zeekust zoals in Catalonië, Andalusië, Valencia en Murcia hebben een bezettingsgraad rond 90% terwijl campings die gelegen zijn in Galicië, Cantabrië, Asturië en Baskenland gemiddeld voor 80% vol zijn.

Dat geldt ook voor campings in de autonome regio’s Navarra, La Rioja, Aragón, Madrid, Castilla y León, Castilla-La Mancha en Extremadura waar men het heeft over een bezetting van 80%.

Campings

Spanje heeft volgens deze website 1.151 campings waarvan er 326 in Catalonië te vinden zijn, de regio met de meeste campings van heel Spanje. Als tweede op de lijst staat Andalusië met 160 campings gevolgd door de regio Valencia (117), Castilla y León (113), Galicië (97), Aragón (83), Asturië (50), Cantabrië (44), Extremadura (31), Castilla-La Mancha (28), Navarra (25), Baskenland (24), Madrid (19), Murcia (18), La Rioja (9), Balearen (6) en Canarische Eilanden (1).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Gelukkig kamperen we in mei en juni. Heerlijk rustig met slechts eenn enkele tent, wat campers en nauwelijks bezette bungalows. Maar onbegrijpelijk dat sanitair vlak voor het seizoen niet in orde is en die paar, welopgevoede? gasten er zo’n zooitje van kunnen maken of toiletten. Dus voor ons geen hoogseizoen!

Ado

Natuurlijk weinig buitenlanders, hier in Salou Sanguli is niet meer te betalen vele trekken er weg, lieten anders hun caravan in een opslagkamp, nu zijn er die naar andere oorden trekken ! Iemand moet € 1000 meer betalen maar protest hebben ze het terug gekregen. De zaak zo overgenomen zijn door Familie. Heb dat gekend in La Pineda, het was goedkoper een appartement te huren dan op een camping. Eigenlijk zou de gemeente er moeten tussen komen want dit is nefast voor de gemeente ook, wacht maar na augutus, als de gewone ,gepensioneerde terug komen. Je moet eigenlijk een rijke… Lees verder »

D

Klopt, dit weekend op een camping geweest in Spanje en er stonden inderdaad veel spanjaarden, meer dan buitenlandse gasten.
Bezetting viel nog mee nog geen 80% maar de vakantie maand in spanje moet dan ook nog beginnen

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.